Monday, July 15, 2013

Sambal Sotong Pedas dan Agar-Agar Bandung


15 JULAI 2013 (ISNIN)
6 RAMADHAN 1434H

First time nak kongsi juadah berbuka...Almaklum lah sebelum ni berbuka sorang-sorang, jadi juadahnya pun untuk sorang makan lah...Weekend baru balik kampung....Baru lah dapat berbuka ramai-ramai dengan family...Ni juadah untuk hari ke 4 (Sabtu)...

Juadah simple je...Semua masak kat rumah kecuali sate dan ayam percik....Ada sambal sotong, sambal udang petai, ayam percik, mihun goreng, sate dan agar-agar bandung....Dalam semua menu tu yang paling best mestilah Sambal Sotong Dengan Ubi Kentang....Best sangat dapat makan dengan nasik panas-panas...Agar-agar bandung tu tak sempat makan pun sebab teruja dengan sambal sotong...Time bulan puasa ni, mesti semua orang ada feveret menu masing-masing kan ^_^

Selamat berpuasa semua *____*




15 comments:

  1. Selamat berpuasa ! semua menu pun best2.

    ReplyDelete
  2. Rajinya wawa buat semua walaupun sendiri. Kakak ni beli aje wawa.

    ReplyDelete
  3. akak suka bihun goreng merah tuh...

    ReplyDelete
  4. yong terliur tengok sambal petai udang tu.. suka goda org tau kak wawa ni :)

    ReplyDelete
  5. Buka puasa ramai2 mmg best kn? Tapi baru 6 hr puasa dh xtahu nk mkn apa...

    ReplyDelete
  6. semua pada akak sedap2...lagi2 yg ade petai tu...mau bertambah nasi nieh ....

    ReplyDelete
  7. sambal sotong @ apa2 masakan dgn sotong adlh fav akak yer... maka nyer, ada org da telan airliur dpn pc ni he3

    ReplyDelete
  8. seronok balik kg mkn rmai-ramai kan

    ReplyDelete
  9. amboiiiii...meriahnya berbuka..mcm2 ada :)))

    ReplyDelete
  10. Sambal udang petai!! Sedapnye kakkkkk!

    ReplyDelete
  11. 2 - 3 hari lepas saya ada bertengkar dengan sowang
    blogger pasal hal nie ... terima kasih awak di atas
    pencerahan dalam artikel nie... kepada blogger
    di luar sana... kadang2 satu2 isu tu nampak simple tapi sensitif..
    tahniah di atas ketelitian dalam penulisan...

    Here is my site; Jubah Moden

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!