Wednesday, July 24, 2013

Gulai Nangka ::: Ayam Tandoori ::: Kuih Lopes


 22 JULAI 2013 (AHAD)
13 RAMADHAN 1434H


Menu berbuka dengan family....Kalu bukak sorang-sorang tak kuasa lah nak beli banyak-banyak lauk macam gini ^_^
Semua beli ye sebab ayah den letih nak masak...Sebab sorang nak gulai nangka...sorang lagi nak sambal petai udang...Jadinya, semua beli je lah kat bazar :)
Menu untuk hari isnin...Berbuka dengan ayah dan adik lelaki...
Gulai Nangka
Pajeri Nenas
Sambal Petai Udang
Ikan Bilis Goreng Kacang
Ayam Tandoori Kapitan ^_^
Sayur Lemak

Ayam tandoori tu sebenarnya menu berbuka untuk hari sabtu...Makan dengan biryani...Beli dekat Kapitan Biryani Claypot Rice...Tapi disebabkan bulan puasa, makan sikit pun kenyang kan...Ayam tu still macam tak luak...Jadinya perangat dan makan untuk next day pulak... ^_^

untuk pencuci mulut pulak, beli kuih lopes ni...sedap tau kalau sekali sekala makan :)
Source: Google


20 comments:

  1. Simple but nice je menu berbuka wawa haritu.. ;)

    ReplyDelete
  2. banyak tu untuk makan bertiga.hehe
    sedapnya kuih lopes, sebelum puasa ritu ada jugak beli
    lepas tu takut basi simpan dlm peti ais
    bila ambik nak makan dah keras kejung.hehehe
    kesudahanyya jadi makanan ayam je

    ReplyDelete
  3. Kakak dah agak mesti ini bukan wawa makan sendiri - betul pun
    Seronok bila dapat berbuka dgn ayah kan.

    ReplyDelete
  4. bukak puasa dgn family rama2, satu nikmat masa bulan puasa...hehe

    ReplyDelete
  5. Sya kalaw beli kueh lopes mesti nk extra kuah. Selalu beli asek xckp kuah je..

    ReplyDelete
  6. alamak wawa...tgk kuih lopez terus teringin hah...sedap tu boh air gule banyak2 heheehehehehe

    ReplyDelete
  7. Tak sabar nak balik kampung buka puasa dengan family.

    ReplyDelete
  8. 1 ramadhan lepas dpt mkn kuih lopes...hehe nie ble tgk teringin dah :)

    ReplyDelete
  9. sedapnya kak oi.....ketar perot nieee

    ReplyDelete
  10. Byknya lauk..sume sedap2..knyg smpi ke sahur la ye..

    ReplyDelete
  11. Beli tapi sedap tak u? I frust betul kalau beli tapi tak sedap huhu

    ReplyDelete
  12. kenapa tekak ni rasa mcm nak makan nasi briyani yek huhu ni mst sbb tgk gmbr ni hehe ;p

    ReplyDelete
  13. hari ni nak cari kuih lopes tu la... terpengaruh dgn gmbr he3

    ReplyDelete
  14. Alamak.. sedapnya kuih lopes tu... esok nak cari lah! heheh

    ReplyDelete
  15. Fuyooo ayam tandoori tu. Best2!

    ReplyDelete
  16. akak mmg suka sesgt kuih lopez tuh...

    ReplyDelete
  17. owhhhhh..gulai nangka tu febret k imi :))

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!