Wednesday, December 30, 2015

Hari-Hari Rasa Nak Ber Blog

Tuan Tanah memang suka letak pic besaq2 ;)
Thanks instabeauty meng glowingkan muka saya dengan adik :)


30 DISEMBER 2015 (RABU)
12.55 TENGAHARI

Assalamualaikum 
Bila ada masa lapang, rasa nak ber blog sangat. Rasa nak aktif macam dulu. Best kan.

Alhamdulillah. Sekarang ni rasa hati agak tenang. Syukur sangat. Balik rumah boleh mengadap anak dan suami dengan tenang. Dah tak serabut macam time mengandung dulu. Sebab dulu Allah dah hadiahkan ujian dalam hidup dengan bebanan tugas/kerja yang kadang-kadang rasa tak tertanggung. Nasib baik husband faham dan jenis melayan je bini dia nak membebel itu ini pasal keja. 


Tapi bila berada dalam situasi tu, selalu pegang ayat ni;
“Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”
(Surah al-Insyirah: 5-6).


Tak best kan story cerita-cerita yang tak best. Sebenarnya, wawa berangan-rangan nak share pengalaman bersalin ceaser tu. Sebab part wawa lalui after bersalin tak smooth macam orang lain. Time tu jenuh jugak meng google nak cari apa yang wawa lalui tu. Langsung tak jumpa. InsyaAllah nanti wawa share sebab maybe boleh membantu kawan-kawan lain yang senasib.

Skang ni sakit semua dah hilang, dah tak rasa sakit-sakit bersalin tu. Melayan anak membesar je. Dan dah ada hati nak mengandung lagi oppsss.... (^_^)


Pastu, banyak betol la pic-pic kenangan/ makanan/ bercuti yang save. Sebabnya nak share kat blog. Tapi tak ter share-share pun lagi. InsyaAllah. Akan cari jugak masa nak ber blog. Rasa macam sayang sangat kenangan-kenangan tu kalau habis macam tu je. Rindu semua :)



Dengan kakak-kakak dan adik bongsu
Parent datang melawat saya kat Putrajaya



My cayang. Nur Amalin Aisyah. 
Suka dia sepupu sepapat ramai melayan dia. Selalu bertiga dengan ibu abah je :)










Monday, October 12, 2015

Permata Hati Ibu Ayah ::: Nur Amalin Aisyah binti Azahar



12 OKTOBER 2015
ISNIN
9.03  PAGI

Alhamdulillah...Dah lama tak bersiaran...Lama sangat rasa macam dah makan tahun *___* Lepas kawen tu terus tak aktif...Dalam sepanjang tak bersiaran ni, macam-macam situasi dan macam-macam sangat lah dah lalui *___*

Dan yang terbaru, sekarang ni wawa stay di Putrajaya...Pindah mengikut suami lah gayanya :)

Dan jugak, sekarang ni wawa dah jadi emak-emak...Dah ada anak sorang pun...
Namanya Nur Amalin Aisyah binti Azahar



Ada banyak nak cerita ni...InsyaAllah kalau ada kelapangan kita story mory k...
Assalamualaikum +____+


Sunday, June 28, 2015

Perniagaan Butik Pengantin DIY untuk Dijual







PERNIAGAAN 'DIY WEDDING RENTAL' UNTUK DIJUAL


Peluang untuk menjadi usahawan. 
Sesuai untuk sesiapa sahaja yang berminat untuk memulakan perniagaan. 
Anda hanya perlu teruskan apa yang telah kami jalankan.

1. Perniagaan telah beroperasi selama hampir 2 tahun.
2. Perniagaan sangat mudah berkonsep sewaan barang dan aksesori pelamin kepada pelanggan.
3. Barang dan kelengkapan semua telah lengkap dan anda hanya teruskan sahaja.
4. Untung bersih bulanan antara RM4K – RM8K.
5. Harga peralatan : RM17K (NEGO)
6. Hubungi : Call / Whatsapp / Telegram
                       Puan Najwa 017 4119196

7. Rujukan: FB Fanpage: Wawa Syaida Bridal Boutique



Thursday, January 22, 2015

Mengidam nak Ke Pasar Malam Brinchang :)


22 JANUARI 2015 (KHAMIS)

Dah teringin sangat dah nak ke Pasar Malam Brinchang....Terbayang-bayang makan strawberry celup coklat ni...Kat sini pun boleh dapat kan strawberry celup coklat ni...Tapi dah penangan mak buyong nak original from Tanah Tinggi Cameron...

Esok encik husband balik... Kalau tak da apa hal, sabtu ni bertolak lah ke sana....Pergi sabtu balik ahad ja....Hotel pun dah siap booked.... Semangat mak buyong dah siap google map lagi nak tau jarak *____*

Last ke sana, dengan family dulu time anak dara...Kali ni pergi dengan husband pulak :)



 Sedapnya




Tak tahan dah +____+




Tuesday, January 20, 2015

Setelah 9 bulan hidup bersama


Alhamdulillah
Hanya itu yang mampu diucapkan
Bersyukur
Betol lah cakap orang
Jodoh itu adalah sesuatu yang telah tertulis

Cuma kita perlu bersabar
dan yakin dengan aturan Allah

Buat suamiku
Terima kasih kerana sudi memperisterikanku
Sudi menerima semua kekurangan
dan kelebihanku dengan sabarmu

Buat suamiku
Terima kasih kerana sentiasa bersusah untukku
Terima kasih sentiasa memenuhi semua keinginanku
Terima kasih kerana sanggup berkorban untukku
Hanya Allah yang dapat membalasnya

Dulu
Selalu cakap boleh ke berenggang dengan suami lepas kawen
Tak tau apa yang akan dilalui
Tak tau apa yang akan dirasai

Sekarang ni
Dah dapat jawabnya
Sakit dan rindu sedih sangat di hati
Hati menangis
Bila kita dah berkongsi bantal, berkongsi hidup
Berkongsi susah dan senang
Itulah membuatkan kita sukar untuk jauh antara satu sama lain
Hampir 9 bulan dapat hidup bersama as a normal husband and wife

Ini baru permulaan
Mula merasa bahang-bahang menjadi isteri kepada seorang tentera udara
Sekarang
Merasa ditinggalkan - weekend husband and wife
Pasni aku yakin
Monthly husband and wife
Dan yang paling ditakutkan
Yearly husband and wife
Ya Allah....tak tertanggung rasanya nanti

Inilah pengorbanan isteri kepada seorang tentera
Dari awal sudah tau
Suami kita bukanlah milik kita seorang
Perlu dikongsi dengan Agama, Bangsa dan Negara
Allah hu akbar

Moga dititipkan lebih kesabaran
Jika diizinkan Allah, diharap suamiku ada di saat melahirkan
Tapi kalau tak dapat, isterimu redha :((((((( (dalam hati menangis)