Thursday, May 2, 2013

Baju Kurung Moden & Veil Majlis Pertunangan Saya :)

 First sekali saya nak cakap saya suka sangaaaaaaat dengan baju bertunang saya ni :D 

 Baju ni la yang kena fitting kat tailor sampai 2 kali tu...Warna untuk baju ni saya decide sendiri...Maklumla kan diri sendiri suka warna yang masam...So terima lah seadanya *_____*

Material untuk baju bertunang ni saya pilih sendiri...Saya guna chiffon silk 4.5 meter termasuk untuk veil...Lining saya guna soft satin....Kain chiffon silk ni masa beli memang dah siap dengan embroidery dan manik...Kain ni jugak ada banyak pilihan warna dan yang pastinya semua cun-cun...Boleh pilih ikut yang mana suka...So masa decide nak beli kain ni...Saya try letak kat atas kepala macam veil tu...Pastu terus jatuh cinta pandang pertama....Tidor tak lena mandi tak basah kau jah!...Tak mau dah yang lain...Nak yang ini jugak +____+

Inspirasi untuk baju bertunang ni dari rekaan Kurung Moden designer 'Arma Couture'...Saya memang suka giler dengan baju yang simple tapi elegan...Tak sarat tapi nampak eksklusif....Masa hantar kat tailor, dia advice suruh buat dress....Pastu fikir punya fikir, saya decide untuk tetap pendirian nak buat kurung moden :D Leher buat bentuk bulat...Tangan cekak dengan butang berderet....Kain plan asal nak buat yang kembang2 tu...Pastu tailor cakap kain tak cukup...So saya cakap kat tailor buatlah kain tu sesuka hati yang penting buat bagi labuh sikit :) 

Pasal hiasan tambahan....Saya jahit manik dan pearl sikit...Saya tambah jahitan manik dan pearl di leher baju sehingga bahu...Pastu jahit pearl dan manik di tangan baju...Kat veil saya jahit pearl kat keliling veil...Siap :D

Untuk gambar pulak, Photographer saya semestinya tak lain dan tak bukan mesti la my cousin


Kalau sape2 yang duduk area Utara...Boleh la dapat servis my cousin ni...Husband and wife 2-2 photographer yea...Tapi sebenarnya diorang ni ada degree in accounting kalau tak silap...Kalau nak tengok hasil kerja dorang boleh click kat bawah ni



Ni la orangnya cousin saya tu....cousin saya yang pompuan tu



Ni embroidery kat VEIL saya...Abaikan bulu mata rozita cik wan hihihi



Labuh veil saya buat paras pinggang...Saya plus jahit pearl je...Memang best veil ni...Selesa dan sedap pakai.....



Ni bahagian tangan...Saya letak butang balut



Ni bahagian kain....Kain saya buat labuh sikit....



 HAND BOUQUET for my Majlis Pertunangan 
Saya pilih pink & cream....



Guna hand bouquet macam ni boleh recycle untuk time akad nikah dan wedding nanti



Ni la baju bertunang saya :)



Untuk yang tanya kat mana saya beli kain untuk baju bertunang saya tu, kat sini la saya beli :D
GULATIS SILK HOUSE, SUNGAI PETANI
menapak sampai ke Sg. Petani sebab kat Penang tak de GULATIS :(
Ni kain saya include lining


DRESS SET
(with or without veil)
warna: same macam dalam pic
size: fit S to M
pm for size details
details: modern baju kurung
material: full beaded chiffon silk

VEIL
warna : same macam dalam pic
details: heavy patched beaded chiffon silk 
FABRIC HANDBOUQUET
from Lolavie Handbouquet
size L
warna: cream, pink, shocking pink
harga rent: rm20 + refundable deposit


Bagi yang berminat,
boleh hubungi saya melalui:
Email: syai_da@yahoo.com
FB: Najwa Othman
H/P: 017 4119196

insyaAllah akan di reply asap.


44 comments:

  1. salam wawa, cantiknya baju..suka sgt! idea ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. Cantik memang canti...nampak sweet sangat bila di adun dengan latar pink. Semakinpuas hati bila semua tu ada sentuhan kreatif sendiri.

    ReplyDelete
  3. Cantik sangattttz!!! Masuk dgn bunga pegang pink tu....sweet je mate menengoknnye....

    ReplyDelete
  4. baju tu nampak sgt selesa.. kaler dia sweet jerk...

    ReplyDelete
  5. Cantiklah Wawa.. Warna pun sweet dan soft. Pandai Wawa pilih dan design. Photographer pun boleh tahan pandai.

    ReplyDelete
  6. canteknyeee~
    buat sendirik eh?? kagum lah.. hehehe

    salam kenal.. folo wawa jugak..:)

    ReplyDelete
  7. cantiknya baju..suke akak tgk..zaman akak dulu x der baju gini..hihihi..tahniah ye..

    ReplyDelete
  8. slm singgah balas & done follow sini juga 353.. very nice lah !

    ReplyDelete
  9. suehann
    tq sue! :)))

    JunAina
    betol tu...alhamdulillah semua seperti yg diharapkan :)

    lieyalatif
    hihi tq :))))

    Zura Lee
    :))))

    Kakzakie
    photographer tu yang buat bagi pic tu macam naik kaler nye :)

    Nafira
    upah tailor...idea je sendiri :)

    Ina
    tq kak ina :))))

    kesuma angsana
    done follow u too...tq :)


    ReplyDelete
  10. cantik2 dari baju ke veilpun canik.. .. rajin yerk survey menyurvey.. kalertu akak pakai nikah...

    ReplyDelete
  11. Cho Zila
    tq akak:) sy memang suka kaler cenggini :)

    ReplyDelete
  12. thankssss ema :)

    thankssss che mid :))

    ReplyDelete
  13. Cantiknya wawa :))) tahniah..dh brtunang..jmput follow k'imi kmbali ye :)

    ReplyDelete
  14. wawa..boleh tahu tak budget sume untuk baju ngan veil bpe....

    ReplyDelete
  15. canteknyew...kreatif betul.. bunga tu pown comel sgt!

    ReplyDelete
  16. Anonymous
    email saya ye
    syai_da@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. hai..menyesalnya baju akad nikah tak guna chiffon silk mcm ni
    guna lace sampai skang terperuk dlm almari..huhu takpela redho lgpun lg sebulan nak genap 2 tahun kawin wakaka

    ReplyDelete
  18. hihi kelakar la muis ni...tersenyum2 baca komen ni...tak pe...simpan tunjuk kat anak2 nanti hihihi

    ReplyDelete
  19. cntik sgt baju... tapi xyakin dapat D.I.M veil nti...:(

    http://arenamuslimah.blogspot.com/2013/05/dim-everything-do-my-self.html

    ReplyDelete
  20. serius memang cantek baju tunang wawa....

    ReplyDelete
  21. cantekk2!! suke veil.

    Sya pon suke kaler malap2 nih. hehehe

    ReplyDelete
  22. Boleh tau brape semeter (utk kain veil tu). Tq ;)

    ReplyDelete
  23. Bleh tau brape semeter (utk kain veil tu)? Tq ;)

    ReplyDelete
  24. Boleh tau brape semeter (utk kain veil tu). Tq ;)

    ReplyDelete
  25. Sgt berkenan ngn baju n veil wawa..gojes! Nk tau detail hrga n brp meter kain chiffon n satin yg dibeli bleh? Tenkiuu.. :D

    ReplyDelete
  26. Sgt berkenan ngn baju n veil wawa..gojes! Nk tau detail hrga n brp meter kain chiffon n satin yg dibeli bleh? Tenkiuu.. :D

    ReplyDelete
  27. Cantek sgt2...blh tau bape harga semeter??tgh survey2 jgk ni..tq

    ReplyDelete
  28. Brape ek semeter harganya??cantik sangat2:-)

    ReplyDelete
  29. Over at our site we cover this in more detail including
    what people can expect to lose after one month of following this program.

    To speed up your weight loss goals you need to target the fat,
    by including fat burning foods within your diet. By combining 'negative calorie' fruits and vegetables
    into salads and other dishes at mealtime, you can accelerate
    your weight loss in a delicious way.

    Here is my web page :: belly fat burning foods

    ReplyDelete
  30. cantik baju awak..simple n nice...:)

    ReplyDelete
  31. hi..cantik nye..blh share x budget utk baju ni..all in..tq..tgh cari2 jugak ni..

    ReplyDelete
  32. hi..cantik nye..blh x share budget utk baju ni. .all in..tgh dok tgk2 n survey gak ni..tq

    ReplyDelete
  33. I am actually happy to read this weblog posts which carries plenty of valuable data, thanks
    for providing such statistics.

    my page - baju bola murah

    ReplyDelete
  34. Salam sis.. i tgh survey baju for my engagement in May nanti. Im so so glad that i stumbled upon your blog. Simply in love with your engagement outfit. Suka sangat! Simple yet elegant. Just what i want. Anyway, all the best for your upcoming wedding!

    much love from Singapore!

    ReplyDelete
  35. cantiknya baju....kalau boleh nk tahu brpa hrga sis bli kain tu....tq :)

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!