Thursday, July 4, 2013

Adobe Photoshop Advanced dan Sata


1 & 2 JULAI 2013 (ISNIN & SELASA)

Geram tengok photographer yang pandai edit-edit gambar...Kagum! Tetapi, mengenangkan saya ni seorang yang cerewet huhuhu, semangat tu tinggi la nak meng edit gambar sendiri...Tengok tang enggament photobook sudah la...Saya puas hati kalau saya buat sendiri..Sungguhpun hasilnya tak se kreatif dan se advanced photographer bertauliah...Tapi, cukup lah membuatkan saya ^_^....

Penangan bagi orang cerewet ni, semuanya kena buat sendiri...Jadinya saya merajinkan diri join kelas adobe photoshop anjuran jabatan...Yang basic dah join lama dah...Pastu balik langsung tak sentuh...So dah lupa...Kali ni join untuk Adobe Photoshop Advanced...Kursus kali ni lagi best :) Sebab cikgu nye best...Sporting tapi tang mengajar tu laju sikit :)

Yang macam pic kat atas tu...cikgu bagi tugasan sediakan cover buku bertemakan pelancongan....So main-main la dengan gambar...Cam mana... Ada talent tak? hihi




3 JULAI 2013 (RABU)

Semalam pulak, saya terlibat dengan program jabatan...Program 'Hari Peladang, Penternak, Nelayan dan Karnival Koperasi 2013'...Dalam program ni kebanyakan booth pameran jabatan-jabatan kerajaan macam ICU, FAMA, Jabatan Pertanian dll...Banyak jugak jualan...Pastu terjumpa SATA...Tak pernah makan....Selalu tengok kat blog kawan-kawan dan from google je...Pastu try la beli, 3 ketul RM2...

Makan...Rasa nye boleh tahan...Tapi member cakap, kalau dapat makan SATA Kemaman lagi sedap...Sebab rasanya memang umpppph!



25 comments:

  1. Woww! Nanti kad kawen boleh la akak design sendiri ikut taste kan kan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad kawen? xpandai lagi la aida...setakat nak edit2 pic tu boleh la :)

      Delete
  2. Apa2 pun kita mesti lah nak yang terbaik untuk diri kita sendiri kan wawa ;)

    ReplyDelete
  3. photoshop dan photoscape bila digabungkan akan menghasilkan sesuatu yg sgt cantik.Sata tu akak lama tak beli..yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sharing...photoscape tau guna...tp photoshop mmg x pandai huhu

      Delete
  4. gn CS6 br best!
    sata mmg sedap. pd sy semuanya sedap walaupun bkn dr kemaman ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CS6? nanti nak kena search ni...1st time try sata :)

      Delete
  5. Akak ni suka gmba lawa tp nk edit... Idak la... Buta sunguh tang edit he3

    ReplyDelete
  6. untung org pandai guna adobe photoshop nie...lieya mmg tak reti..walo pun adik dah beriya ajar heheehehehe....

    betul tu wawa, sata kemaman is the best...dah le dieorg buat fresh2....lieya penah rase sekali jek, tupun nasib sbb kene kursus induksi kat kemaman dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. member pun cakap menda yg sama...dia cakap memang fresh2...nanti kalau ke kemaman boleh la cari :)

      Delete
  7. Dah attend photoshop lepas ni dah mudah nak edit-edit gambar kan.
    Kakak kalau sate sukalah sata jarang makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sate! sedapp jugak tu...cicah dengan kuah kacang...yummy

      Delete
  8. sata kat kuala kemaman mmg terbaek, sedap sgt...

    ReplyDelete
  9. Photoshop akak belum khatam...ahahaaa...

    Satar akak mula kenal bila belajar kat Besut dulu, sedapppp...kalau dpt yg tengah bakar kat Kuala Besut tu...haihhh... (tiba2 teringat pak we lama...ekekee...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tingat kat pak we lama eyy hihi

      Delete
  10. Sata!!!!!!!!!!rindu!!!!mmg sedap sata ni,tau..and no doubt yg kemaman mmg sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai cakap yg kemaman sedap kan :) memang kena try nanti

      Delete
  11. sata mmg sedap sgt! klu dtg kemaman, try cari aziz sata.. kat sini sllu jual 5 ketul rm2..

    btw, yg hari peladang tu yg dekat tesco sbrg jaya tu ke?

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!