Friday, March 31, 2017

Counting Days


31 MAC 2017 (JUMAAT)
1.40 TENGAHARI
WISMA SUMBER ASLI



Seriously, rasa tak sabar nak tunggu encik suami balik. Tinggal lagi seminggu ja lagi. Nak nangis pun ada kadang-kadang. Maybe sebab tak pernah berenggang 'straight' lama macam ni. Selalaunya habis lama pun seminggu ja. Walaupun hari-hari encik suami buat video call, tapi rasa sayu tu lain sikit bila jauh terpisah lama macam ni. Maybe sebab banyak benda yang dirisaukan. Kesihatan anak dan lain-lain lagi.

2 minggu ni dapat diharungi dengan jayanya. Alhamdulillah. Tinggal seminggu ja lagi. Sabtu next week, flight encik suami dari Paris, transit di Dubai, dan lepas tu terus ke KLIA. Jangkaan sampai hari Ahad 10 malam macam tu. Mudah-mudahan semuanya selamat.

Mudah-mudahan. Ya Allah. Salam sayang dan rindu dari ecah dan ibu yang jauh. Kalau encik suami pegi lagi, ibu dengan ecah nak ikut hihihihi




Tuesday, March 21, 2017

Lunch Box Delivery - Putrajaya

21 MAC 2017 (SELASA)
1.45 TENGAH HARI
WISMA SUMBER ASLI

Sejah berpindah ke Putrajaya ni, tahap kemalasan semakin menjadi-jadi. Tapi kemalasan kita (pelanggan) ni dapat membantu orang lain. Alhamdulillah. Macam sekarang ni, sejak ada bermacam-macam benda dah boleh online. Bermacam-macam bisnes yang tak pernah difikirkan akal wujud. Segala macam delivery ada. Tambah-tambah bila korang menetap di bandar-bandar. Semua orang berpusu-pusu nak buat side income disebabkan kesan kenaikan harga barang dan lain-lain.

Bila wujud spesis yang 'malas' macam i ni, maka bisnes dorang ni memang boleh on dan success. Hihihi suka-suka je buat conclusion sendiri. Tapi apa yang nak cakap, business ni memang membantu golongan pekerja yang tak sempat nak beli kat cafe or tak sempat nak keluar cari makanan. Just wasap, dorang dah boleh terus hantar ke pejabat ataupun rumah. Dengan syarat, lokasi tu masih dalam cover area dorang.



WARONG KIMCHI FOOD DELIVERY

Ada macam-macam menu Korean ye. Bagi yang minat kpop dan nak style hari-hari makan korea food tu. Boleh beli dari Warong Kimchi ni. No. fon ada kat atas tu ye. Kalau nak tengok menu, boleh ke FB dorang. Menu dorang tetap mengikut hari. Mcam kat atas ni menu untuk hari Isnin - KIMCHI BOKKEUMBAP. Harga RM8 sahaja termasuk kos delivery.





HAIDA HAZIQAH VENTURES

Yang ini 1st lunch box saya pernah order dalam hidup saya. Menu dia berubah-ubah ye setiap hari. Nanti admin akan text dalam wasap menu apa yang dorang sediakan. Saya ingat lagi, 1st lunch box yang saya order nasi putih, telur mata dan sambal sotong. Harga RM8 termasuk kos delivery. Rasa sambal sotong tu sedap amat. Lepas tu, kerap jugak saya order kalau ianya melibatkan menu sambal. Macam menu kat atas ni, nasi putih, telur mata, sambal udang petai dan FOC wedges.



KLIA - DUBAI - PARIS, FRANCE


19 MAC 2017 (AHAD)
11.45 MALAM


Bermulalah episod saya menjadi 'ibu tunggal' sekejap sebab encik suami perlu mengikuti Short Course di Paris, France. Kalau tiada aral melintang, InsyaAllah pertengahan bulan April nanti, barulah dia balik. Bagi Aisyah pulak, ini first time dia berjauhan dengan abah dia dalam jangka masa yang panjang. Sebelum ni just paling lama pun dalam 4 hari macam tu. Skang ni dia still dalam mode biasa, sebab dia mesti ingat sekejap je tu dia tak jumpa abah dia.

Ikut perancangan asal, encik suami mintak saya bercuti dan balik ke kampung. Tapi saya ambil kesempatan ini untuk cabar diri saya. Berdikari sendiri. I can do it!!!! (^___^)




Tengah malam semalam, encik suami wasap pic-pic kat sana. Jeles u. Cakap kat suami, kalau ada rezeki lebih. Nanti kita pergi 1 family.

Kat sini 11.45 malam, kat Paris dalam 5.00 petang macam tu. Skang ni tengah musim bunga ye kat sana. Tapi encik suami cakap still sejuk jugak dalam 14 darjah celcius camtu. 

Ada banyak pic lagi, nanti saya share. untuk kenangan.