Tuesday, October 16, 2018

DOORGIFT BAHULU KEMBOJA


SEBARANG PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN
SILA KE 

INSTAGRAM: Bahulu Amalin
#doorgiftbybahuluamalin

WHATSAPP 0174119196



Friday, April 6, 2018

Suamiku Tentera Udara

Source: Google


Assalamualaikum....

Dah lama tak berkongsi cerita kat sini... Dah jadi mak-mak ni, jadi malas betol nak menaip banyak-banyak ni... Banyak berkongsi cerita kat IG skang ni... Rasa lebih mudah dan best hoho

Apa yang nak share kan untuk semua... Pertama sekali, mungkin apa yang saya share ni tak sama dengan pengalaman isteri-isteri tentera udara yang lain... Sebab yang membezakan adalah skuadron apa yang suami kita kerja dan apa kepakaran suami kita....

Dalam kes saya, saya langsung tidak ada persiapan mental dan sama sekali tidak bersedia untuk melalui kehidupan seperti ini... sebab kita manja hiuhiuhiu (ni sebab sampingan)... sebab utamanya adalah masa kita kawen, jadual husband kita memang macam manusia biasa (^-^) .... pastu secara tiba-tiba jadual suami kita dah jadi tak macam orang adeh laaa... Hashtag #suamikutudm

Sedikit ringkasan untuk nak menampakkan situasi tersebut;

1. Suamiku tudm pergi kerja belum tentu bila baliknya

2. Suamiku tudm pergi kerja bukan hanya bawak kad pengenalan, malah international passport dibawa sekali (cuba renung-renungkan)

3. Walaupun tempat kerja suamiku tudm di Subang, tengahari pergi kerja....belum tentu petang tu masih di Subang, dia boleh berada di Labuan/Alor Setar/Kuantan anywhere......

4. Boleh jadi suamiki tudm pergi kerja seperti biasa, tengahari call inform abg terlibat untuk misi ke Bangladesh/Riyadh or anywhere in the world (isteri perlu bersedia mental)

5. Suamiku tudm pergi kursus tidaklah sehari dua, paling pendek sebulan lamanya... boleh jadi dalam Malaysia atau di mana-mana saja

6. Suamiku tudm tidak follow cuti umum di kalendar Malaysia...Dalam erti kata lain, no public holiday (cuba renung-renungkan)

7. Agaklah sukar untuk merancang cuti atau bergilir cuti untuk sesuatu perkara dengan suamiku tudm ini.... para isteri kena fikir alternatif lain

8. Suamiku tudm, kadangkala baru ja sampai rumah, tiba-tiba perlu masuk kerja semula

9. Suamiku tudm, belum tentu tarikh itu dia sepatutnya bercuti dia dapat bercuti

10. Suamiku tudm sangatlah slim orangnya, cabaran untuk isteri yang mokmok huwaaa dan sangat concern dengan 'perkembangan' tubuh badan isterinya (tak semua) huwaaa dan banyak lagi....tak mampu dah nak senaraikan..nanti  klu teringat, kita panjangkan list lg

Ada kawan-kawan pernah tanya saya, sampai bila jadual suami macam ni.... saya tiada jawapan...maybe sampai dia pencen

Cuba bayangkan bagaimana struggle nya isteri-isteri tentera ini survive.... tak kira suri rumah ataupun yang bekerjaya.... bagi yang bekerjaya, diharapkan bos dan offismate memahami.... walaupun tidak dapat sama-sama menanggung tanggungjawab yang digalas, sekurang-kurangnya memahami dan dapat memberi ruang kepada kami para isteri suamiku tudm ni bekerja dengan aman teteram berdasarkan kemampuan masa kami... cubalah bayangkan anda berada di situasi kami sebatang kara di negeri orang lain tanpa ada sedara mara atau sesiapa pun berhampiran untuk diminta bantuan

sekian, mungkin pengalaman isteri-isteri lain tak sama dengan saya...apa yang dikongsikan berdasarkan pengalaman diri sendiri yang bertukar mengikut suami








Thursday, April 5, 2018

DOOR GIFT MURAH BAJET



SEDIA MENERIMA TEMPAHAN 
BAHULU PECAH LAPAN DAN BAHULU PUSING
DI SEKITAR PUTRAJAYA DAN PULAU PINANG

BAHULU SAHAJA - RM1.20
BAHULU DAN KOTAK - RM2.00

JIKA BERMINAT;
BOLEH WASAP 
017 4119196 (WAWA)

BOLEH ORDER BAHULU SAHAJA ATAU BAHULU BESERTA KOTAK

DOOR GIFT BAJET, DOOR GIFT MURAH, DOOR GIFT MURAH DAN CANTIK