Tuesday, June 11, 2013

VEIL DAN TUDUNG PENGANTIN LUAR NEGARA


11 JUN 2013 (SELASA)

Alahai cantiknya, ayunya, jelitanya tuan picture kat atas ni... Kurnian Allah...Orang Arab rasanya....Orang Arab ni kebiasaanya memang cantik-cantik kan...Saya ada terbaca dari laman blog lain yang menyatakan Rahsia Wanita Arab ni Cantik...
Antara rahsia/ sebab/ alasannya adalah;

1. Kulit sihat. Sesuai tradisi berpakaian, wanita Arab berjaya melindungi kulit dari kerosakan. Mereka juga tak memberi perhatian lebih pada proses pencokelatan kulit, kerana umumnya warna kulit wanita di kawasan ini berwarna kecokelatan. Selain itu, matahari tak popular di Arab yang memang beriklim panas.
Bagi mereka, lebih baik tinggal dalam rumah ketika matahari bersinar terik berbanding beraktiviti.

2. Berpakaian sopan dan tudung. Sebahagian besar wanita Arab menggunakan hijab dan tudung dengan alasan agama, sebahagian lagi kerana alasan budaya. Cara ini terbukti berkesan melindungi kulit dari kekeringan akibat hawa panas dan sinar matahari.

3. Penjagaan kulit. Datang dari kalangan ekonomi yang paling kaya di dunia, para wanita Arab merupakan pelanggan yang bijak dalam memilih kosmetik. Bagi mereka, kualiti produk rawatan sangat menentukan meskipun harus mengeluarkan wang dalam jumlah yang besar. Wanita Arab pun tak sungkan mempertahankan kecantikan dengan prosedur seperti botox, laser dan derma fillers.

4. Makanan. Makanan di dunia Arab cenderung diproses dari bahan-bahan segar dan lebih alami daripada sebahagian besar dunia Barat. Peringkat wanita bekerja yang sedikit turut berpengaruh pada stres yang dialami wanita Arab. Umumnya, wanita Arab menjalani kehidupan dengan lebih santai, mereka mempunyai banyak teman dan cuba makan dengan perlahan. Inilah faktor lain kerutan dan penuaan lambat dirasakan oleh para wanita Arab.

Sumber: 
Kajian oleh Clinique La Prairie di Switzerland.


Ok...dah lari tajuk dah sebab teruja sangat dengan kecantikan orang arab ni ^_^
Jemput cuci mata tengok tudung dan veil pengantin bukan dari Malaysia ye...Yang ni semua dari luar negara...Cantik-cantik dan anggun-anggun persis macam puteri gitu















24 comments:

  1. Replies
    1. selalu suka tengok tangan dorang...kulit cantik

      Delete
  2. tutup kepala gmbr keempat tu cantik..cm sweet jer ikatan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik...tp klu dgn wawa mau nampak muka sebijik...muka bulat hihi

      Delete
  3. yg penting veil kena padan dgn org nyer..x gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu...ada mcm2 jenis dan saiz skang ni

      Delete
  4. lawa2 veil lagi2 pic yang ada 3 itu....nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu artis indon klu xsilap....kaler pun sweet je kan

      Delete
  5. Kakak rasa kalau wawa pakai yg berjurai di dahi pun cantik juga kot. Tapi yg no. satu tu sebab modelnya cantik sungguh:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg brjurai tu cantik kn...tp kena berani ^_^

      Delete
  6. akak suka jurai2 kat dahi tu, lawoooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg pakai tu pun lawa... dian pelangi

      Delete
  7. memang org arab cantik2 yer.. sopan jer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg berpurdah tu...nmpak cantik dan sopan

      Delete
  8. Yang putih ada bunga kat tepi tu sweet sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan...tp xberani nak pakai camtu :)

      Delete
  9. Org cntik pakai apa pun tetap cantik :)

    ReplyDelete
  10. dapat wanita arab yg sopan santun mmg nampak cantek... kena dapat yg jenis adoi... susah nak habaq... sebab ada wanita arab kat ngumah mak saya, dah le suker menyandar kat kete orang, org ada dalam kete pun dia buat tak reti je. ade ke patot

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 jenis manusia kan sekarang ni

      Delete
  11. cantik itu abstrak..misteri lagi..huhuhu..

    ReplyDelete
  12. Aida suka yang kedua last. Simple tapi tetap menawan kalbu. Hehe~

    ReplyDelete
  13. Assalam.. awk.. tahu tk mane nk dpt scarf mcm pengantin tu smua pakai.. susa nk cri sbb biase bg selendang je

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!