Tuesday, June 4, 2013

My Engagement Photo Book By Pixajoy Sudah Sampai!!!!

Akhirnya sampai ke tangan jua *______*
1st trial ni....Alhamdulillah hasil memberangsangkan dan memang puas hati....Pasni boleh la buat untuk semua pic-pic yang tersimpan dalam notebook tu kan...
Thanks Pixajoy!!!!


cover depan....comelnye :D
saiz 2 kali kertas A4


1st page
Bila dah buat sendiri, banyak gambar sendiri la hihi



yang saya buat ni semua sekali 50 muka surat



Tengok la packaging dorang...Memang sangat2 safety....Nak bukak tadi pun, bukak dengan penuh kasih sayang hihihi sebab terharu la...cermatnya dorang ni....


Cara-cara nak buat photo book ni senang je :)
1- Kalau nak murah, beli photo book ni time promotion price....
(harga promotion serendah RM15 kalau tak silap)
2. Download software dari website Pixajoy
3. Selepas dah berjaya download, make sure u all decide jenis album dan jumlah page yang sama macam u all beli voucher promotion price tadi
kalau yang saya buat ni, details macam kat bawah ni;
Photo book: Cool Image Wrap
Size:11” x 15” Landscape
Content Paper: Art Paper 150gsm with Protective Gloss Lamination
Cover: Image Wrap Hardcover with Protective Gloss Lamination
Shipping Method: Skynet Standard Order (6 Working Days)
4. Bila dah berjaya download software tu means dah ready template tau untuk drag2 gambar
5. Bila dah siap match2 gambar ikut kreativiti masing-masing
6. Boleh terus send template album yang dah siap tadi via online terus ke server Pixajoy
7. Kalau ada sebarang masalah, pihak Pixajoy akan contact korang melalui email...So make sure email yang u all isi kat profile tu email yang aktif (service Pixajoy memang tip top)
8. Pastu tunggulah pakcik posmen datang hantar album korang yang cun melecun tu
(untuk makluman, internet hanya diperlukan masa download software dan time nak submit template yang dah siap ke Pixajoy je...time lain sume tak perlu internet :D senang kan)

 
Segalanya di hujung jari...Jarak bukan lagi pemisah....Antara nak dengan tak nak je kan :D...harap-harap dapat memberi gambaran walaupun saya just cerita intro je tak details...nanti senang-senang saya buat full version ye beserta gambar step by step.... +_____+
::: selamat mencuba :::