Tuesday, June 4, 2013

My Engagement Photo Book By Pixajoy Sudah Sampai!!!!

Akhirnya sampai ke tangan jua *______*
1st trial ni....Alhamdulillah hasil memberangsangkan dan memang puas hati....Pasni boleh la buat untuk semua pic-pic yang tersimpan dalam notebook tu kan...
Thanks Pixajoy!!!!


cover depan....comelnye :D
saiz 2 kali kertas A4


1st page
Bila dah buat sendiri, banyak gambar sendiri la hihi



yang saya buat ni semua sekali 50 muka surat



Tengok la packaging dorang...Memang sangat2 safety....Nak bukak tadi pun, bukak dengan penuh kasih sayang hihihi sebab terharu la...cermatnya dorang ni....


Cara-cara nak buat photo book ni senang je :)
1- Kalau nak murah, beli photo book ni time promotion price....
(harga promotion serendah RM15 kalau tak silap)
2. Download software dari website Pixajoy
3. Selepas dah berjaya download, make sure u all decide jenis album dan jumlah page yang sama macam u all beli voucher promotion price tadi
kalau yang saya buat ni, details macam kat bawah ni;
Photo book: Cool Image Wrap
Size:11” x 15” Landscape
Content Paper: Art Paper 150gsm with Protective Gloss Lamination
Cover: Image Wrap Hardcover with Protective Gloss Lamination
Shipping Method: Skynet Standard Order (6 Working Days)
4. Bila dah berjaya download software tu means dah ready template tau untuk drag2 gambar
5. Bila dah siap match2 gambar ikut kreativiti masing-masing
6. Boleh terus send template album yang dah siap tadi via online terus ke server Pixajoy
7. Kalau ada sebarang masalah, pihak Pixajoy akan contact korang melalui email...So make sure email yang u all isi kat profile tu email yang aktif (service Pixajoy memang tip top)
8. Pastu tunggulah pakcik posmen datang hantar album korang yang cun melecun tu
(untuk makluman, internet hanya diperlukan masa download software dan time nak submit template yang dah siap ke Pixajoy je...time lain sume tak perlu internet :D senang kan)

 
Segalanya di hujung jari...Jarak bukan lagi pemisah....Antara nak dengan tak nak je kan :D...harap-harap dapat memberi gambaran walaupun saya just cerita intro je tak details...nanti senang-senang saya buat full version ye beserta gambar step by step.... +_____+
::: selamat mencuba :::



44 comments:

  1. Sangat menarik wawa. Kakak pun terpikat.
    Apa lagi gambar yg ditepek pun cantik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time buat ni akak...ari tu tawakal je result cam mn pun...alhamdulillah :)

      Delete
  2. Akak pun adalah download semua ni..tp time nak meng`arrange' tu agak payah..almaklum..nice...ni semangat nak arrange album ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun...time sorting tu yg malas...ni wawa ambil masa 3hari...buat time cuti wesak baru ni

      Delete
  3. comel seiii album nie... nk try jgk la, hihii :)

    ReplyDelete
  4. thn lps, ada hati jg nk buat tp pastu jd pening sbb byk sgt gmbr yg best2 nk d sumbat kn..finally...trus x buat hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...klu ikut hati rasa macam semua gambar nak letak...tu yg tersasar buat sampai 50 pages tu huhu

      Delete
  5. lawa... pandai susun2 gmbr utk pbook ni.... akak ni, da la x kreatif, M tu besar he3... x siap2 pbook kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. M besar jugak hihihi...tapi sebab dah beli voucher before bertunang lagi...gagah kan lah jugak buat hihi

      Delete
  6. lawanya photobook wawa.. rasa rugi plak x grab pkej promotion yg pixajoy bt last month. T___T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi promotion yg baru ni....try tengok...harga x mahal mana tu yg berani buat tu :D

      Delete
  7. Tunang dah gempak.
    Kawen nti mesti lagi gempak khen..hehe

    ReplyDelete
  8. Cantiknya...suka...suka... Apapun pink tu tetap dihati akak...hahahaa...

    Banyak gambar2 trip sefamily yang akak masih simpan. Nak try buat jugaklah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe...pink sokmo :D
      buat la...best tau :)

      Delete
  9. cantiknya... hehehe. xsabar nk tgk wawa kawin.. :)

    ReplyDelete
  10. cantik betol hasil photobook tuh.. byr mahal pun puas ati sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmahal mana akak...beli time promotion price

      Delete
    2. Salam..wawa beli masa promotion brapa rm? skrg akak tgk kat FB..ade promo..rm78.. tu harga murah ke mahal??

      Delete
    3. Salam..akak terbukak blog wawa ni and tertgk gamba ni..cantik.. and terus tgk web n kat FB..tgh ade promo ramadhan RM78 rasanyer.. tu harga murah ke or sederhana promo? wawa beli masa tu brapa rm pulak? bole akak tahu?

      Delete
  11. Cantiknye photobook ni...dulu mase kawen tak buat pon photobook (sebab mahal...huhuhu...)

    Uni recently posted : Jangan Lupa 3S Bila Dah Dapat Gaji

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tempah kat photographer memang mahal...yg wawa buat ni yg murah :D

      Delete
  12. cantik sangat2.. =)
    masa tunang dulu xde pun buat macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mimie :D buat sendiri je ni...main2 letak gambar haha

      Delete
  13. Assalamualaikum awak. saya beli 5 tau kat Pixajoy! hahaha baru satu je buat. heheeee, tak sabar nak pergi holiday dan buat my 2nd pixajoy. heee comelnya awak bertunangggg. fresh je tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...wow beli 5 tu....bestnyaaaaa...wawa baru plan nak beli 1 lagi...ngah tunggu offer yang best dari pixajoy :D

      Delete
  14. Hi Wawa Syaida,

    Congratulations on your engagement!! Your photo book looks so beautiful and elegantly designed.

    Terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman photo book Pixajoy dengan pembaca blog, Wawa.

    We look forward to continue helping you to preserve your epic memories.

    ReplyDelete
  15. Sgt sgt cntek okey...nih yg nak buat nih...btw salam perkenalan...lpe nk ckp awl2 sbb teruja tgk album tuh..

    ReplyDelete
  16. awk buat album ni berapa yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni ada promo kat pixajoy website. cer tengok kat website diaorang

      http://www.pixajoy.com.my/affiliate-url?c=GEN125x125&b=PIXAJOY&i=12107&sign=287370428822c2d94cbc66a48b4a2426&f=wl

      Delete
  17. nice photobook! heheheh

    best kan pixajoy :-)

    ReplyDelete
  18. skrg tgh ada promosi

    jom tgk
    http://www.pixajoy.com.my/affiliate-url?c=GEN125x125&b=PIXAJOY&i=60941&sign=099827ca47bc48361005fd9ee00257f2&f=wl

    ReplyDelete
  19. You're so awesome! I don't suppose I've truly read
    anything like that before. So good to find somebody with a few genuine
    thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up.
    This web site is something that is needed on the internet, someone with a little originality!


    Check out my web page; warna cat rumah

    ReplyDelete
  20. Boleh try ni...untuk gmbar lama2

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!