Wednesday, June 12, 2013

Hantaran Unik dan Canggih ^_^


12 JUN 2013 (RABU)

Hantaran merupakan sesuatu yang penting dalam adat perkahwinan Melayu. Hantaran juga bukanlah sesuatu yang wajib tapi ianya lebih kepada mematuhi adat. 

Sebenarnya untuk entry ni saya nak cerita pasal hantaran....Tup tup semalam my fren inbox pic hantaran macam kat atas tu...Hantaran kawan dia bertunang katanya...Tengok-tengok mak aiii guna tupperware untuk hantaran kan...Semakin lama, semakin unik hantaran masa kini kan...Ni baru tahun 2013, tak tau lah tahun kedepan2 ni hantaran macam mana pulak kan...

Tak pernah terfikir  nak guna tupperware sebagai dulang hantaran haha....Tupperware lagi mahal tau dari dulang hantaran yang kita beli kat Kedai Pengantin tu...Terus terfikir kak/mak/pengantin ni tokey tupperware kot hihi (^_^)

Tokey-tokey tupperware boleh la ambil gambar ni buat sample promote tupperware korang untuk dijadikan hantaran :) Kreatif gitu :)


Senang nak letak kuih-muih kan


Keseluruhan hantaran


Yang ni pun unik jugak
Cuba tengok ape yang lain nya kat cup cake ni ^_^


Ape salahnya kan bagi hantaran makanan kesihatan :)


Lagi dan lagi


Opocot! perli nampak hihihi
Jangan bagi buah ni tau time hantaran hihihihihi


Yang ini hadiah or hantaran...
Sape yang confuse nak display kasut yang mana 1 untuk hantaran, buat macam ni...Letak je semua kasut yang berkenan tu...Jenuh orang yang nak buat hantaran tu pening kan


Yang ni alahai macam mana dorang buat ni...Siap berlampu-lampu bagai...
Kalau akad nikah malam ni cantik...Nampak bercahaya2 gitu




15 comments:

  1. yg tupperware tu mmg lain drp lain lah...:D

    ReplyDelete
  2. yg tupperware tu lawa , tetiba nt khawin nak buat hantaran camtu..hehehe
    lepas dah khawin , boleh guna semula

    ReplyDelete
  3. Wah2 mmg unik htrn guna tupprware..kelas gituhh!!!

    ReplyDelete
  4. kretip hantaran guna bekas Tupperware...suke =)
    yang last sekali, suke hantaran ade lampu...sgt suke =)
    followww....

    ReplyDelete
  5. yg tu mesti dealer tupperware...org skrg idea giler2 ;-)

    ReplyDelete
  6. petai tu mmg terbaekkkk la he3...

    ReplyDelete
  7. Sya tgh dileme nih nk wat hantaran ke x.. iskk2

    BTW, Sya da follow Wawa. Free, foLLow Sya jugak ek~
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Pening kepala dok mikir tentang hantaran eh?

    Pelan2lah...

    ReplyDelete
  9. Kreatifnya guna tuperware! Tapi saya suka yang lampu tu. Nampak exclusive. ^^

    ReplyDelete
  10. memang unik....yg best tu cup cake tu siap ada lambang herbalife gitu...nie...mesti orang kuat herbalife nie kan...?

    ReplyDelete
  11. unik2..guna tuperware..x mmbazir.hihi..

    ReplyDelete
  12. hantaran guna tupperware tu confirm mak i suka sebab dia pengumpul tupperware haha kreatif la org sekarang kan mcm mcm i tgk haha

    ReplyDelete
  13. eheheh!!mcm2 kan?tp of coursela k'imi paling suka yg tupperware tu...bukan je sbb k'imi dealer tupperware..tp mmg unikkan idea tu?pstttt...sbetulnya tupperware klau wawa jd member murah je tau..so klau trpikir atau ada kwn2 nk gna tupperware buat bnda2 mcm ni..jgn segan contact k'imi ye:))

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!