Monday, June 3, 2013

Hiasan Bilik Tidur Sempit ::: Idea dan Susun Atur

Susun atur kat atas ni nampak quite ok...Tapi saya rasa ayah saya mesti tak setuju letak almari both side tu hoho...


1 JUN 2013

My Wedding Checklist dah hampir siap...Sekarang ni kena fokus untuk bilik pengantin...Bab langsir dan seangkatan dengannya pun dah siap...So sekarang ni kena fikirkan cara susun atur perabot...Sebabnya bilik saya ni agak sempit....Kalau salah letak katil, lemari dan so on...Mesti bertambah-tambah sempitnya kan

Pokok pangkalnya, semua bergantung pada citarasa masing-masing kan...Decide suka konsep yang macam mana?...Just planning and try to implement...cantik or tak? :D

Ni baru planning untuk dekorasi bilik dah happy ya amat...kalau dapat untuk dekorasi ruang tamu, master bedroom, dapur, toilet, halaman rumah...ohh bahagianya...stop berangan...tu kena tunggu rumah sendiri nanti ken :D



Tak minat warna gelap / warna kayu
Tengok2 warna tu yang dibeli nanti kan :D


Nak feeling fairytale jap haha


Lebih kurang macam saiz bilik i...sempit ya amat


Suka tengok lemari mengadap katil kat dinding tu


Comel....Nampak moden klasik...Tapi tang langsir tu mau kena sekeh dengan ayah i...Langsir tu nampak macam main sangkut2 je kan...hiasan semata :D


Suka frame kat dinding kepala katil tu


Jenuh nak fikir nak susun macam mana untuk bilik saiz kecil kan


simple je kan...tapi tak berapa suka katil bertiang macam ni


warna ceria....sapa suka angkat tangan okeh


simple but nice


Nampak macam crowded sikit...Tapi penggemar english style suka kot


english style + vintage sikit


Rumah sendiri nanti, nak buat bilik besar camni :D


Suka almari plus cermin tu...Comel


Rak buku...Cantik ya amat
Rumah sendiri nanti okeh :D


Cutenya frame tu


Buat tempat susun buku...nice jugak :D



Tepuk dada...Tanya citarasa kan *____*

20 comments:

  1. english style tu cun! :)
    nina ritu bilik DIY. hehe. nina buat simple2 jee. huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cun kan...perabot warna putih ni sejuk mata memandang...plan nak DIY jugak.. puas hati kan :D

      Delete
  2. Apa kata almari letak bilik lain. Sbb u ckp bilik kecik kan. Nanti dalam gambar takde almari tu nampakla luas sikit huhu. Btw semua gambar di atas tu mmg fav design i haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol la cha...almari letak kat bilik lain kan....nanti i try buat...semua cantik kan...lagi cantik kalau ada rumah sendiri nanti :D

      Delete
  3. akak suka gambar yang second tuh...tak byk perabot.. simple jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan...simple ni mudah...tak nampak crowded

      Delete
  4. kalau saya tak kisah pun kalau bilik tu kecik.jnji selesa. jnji ada tempat tido..hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu...yang penting selesa dan boleh tido :D

      Delete
  5. Assalamualaikum. saya suka yang warna emerald green tu.. sebab suka gila warna hijau. hahahhaha. slow2 fikir ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...peminat hijau rupanya :D fikir fikir sampai naik pening :)

      Delete
  6. sy suka gambar yg 'simple but nice' tu..sbb sy suka biru..:)

    ReplyDelete
  7. Shakira pun tengah pening ni.. aiyo... :(

    ReplyDelete
  8. I suke bilik y warna2 ceria tu....nice sgt..bilik I pon kck n "rendah.".pening nk ssn atur prbot lgi2 almri..

    ReplyDelete
  9. Info dan gambar menarik..good sharig

    ReplyDelete
  10. konsep shelf tu menarik sis,
    Boleh singgah blog saya jugak : www.rehanswardrobe.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. cantik dan kemas semua gambar-gambar. boleh di jadikan idea untuk menghias bilik.

    ReplyDelete
  12. I'm not sure where you're getting your information, but great
    topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.

    Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

    my page - magento themes

    ReplyDelete
  13. Cantiknya deko diatas..kalau bilik saya macam ni best..

    ReplyDelete
  14. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hias Bilik Si Manja

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!