Sunday, June 2, 2013

My Fluffy


kucing jantan ni...nasib lah kena pakai ribon pink kaler haha





Kalau biar lama sikit, nanti tidor le tu


Rindu kat my fluffy....Fluffy sangat manja dengan my family dari ayah sampai ke anak2 sedara...Fluffy ni suka kalau orang sedang buat keja/baca buku, dia akan gi menempek kat orang tu...Bukan setakat menempek je, dia akan terus tido kat situ jugak....

Fluffy ni senang sangat nak jaga dia....Tak perlu nak tambat/ letak dalam sangkar kalau di siang hari...Dia keluar dan pandai balik...Contoh kalau dia keluar pun, dia gi rumah jiran sebelah sebab ada awek/kucing betina kat rumah jiran tu hihi...Kadang-kadang dia bawah balik rumah jugak awek dia tu haha...Moden kan fluffy ni siap bawak awek balik rumah hoho

Kelemahan fluffy ni, walaupun badan dia besar, dia tak kan berani nak lawan kucing lain walaupun kucing tu kecik ya amat...kucing parsi ni feeling manja2 je tau...tapi kalau tikus dia pandai jugak acah-acah haha

Tapi kan, fluffy sekarang ni tinggal dengan 1 family dekat sungai petani...My family jual last year...Sebab tak da orang nak jaga dia...Adik sibuk dengan SPM time tu...Kesian kat fluffy tak terurus, ambil keputusan dan jual...sob sob sob

Skang ni, dalam planning nak beli sekor lagi...Tapi saya nak bela sendiri kat rumah sewa ni...Bela kucing parsi ni macam bela baby haaaaa...Sebab kena rajin...Hari isnin-jumaat macam biasa lah...Time weekend nak balik rumah family, kena angkut sekali lah...




Nak angkut bawak balik macam ni ke hah


haha...maybe? (imagine kucing tau haha)







p/s: nak kena beli travel carrier bag utk my next fluffy hiuuuuu

10 comments:

  1. Meow...chitt...chitt..chittt...meh sini..comel nya ...meh sini..sini ada ikan...baru balik pancing..ikan tengas lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah bagi ikan macam tu, memang fluffy pecut lari punyalah :D

      Delete
  2. Replies
    1. hihihi klu dh kenal time tu memang dah jual kat khairin dah :D

      Delete
  3. gebu nye lahai..kalu anak2 akak tgk ni kompom dorg gomo2 kucing tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau anak2 sedara datang...memang letih kucing ni...kejap2 anak sedara kejar dia...kejap2 dia kejar anak sedara...kita yg tengok ni pun pening :D

      Delete
  4. comelnya kucing tu..lebih kurang sama macam kucing saya yng nama oyen.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel...tp sayang nye sebab dah jual hukhuk

      Delete
  5. assalamualaikum.. hahaha kucing awak comel! tapi sy geli dgn kucing woooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...geli ke...alolo best tau :D

      Delete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!