Saturday, May 4, 2013

Fareeda dan Nadine Maxi Dress POP LOOK lagi

Kali ke berapa tak tau la pakai nadine maxi dress pop look ni...selesa sangat-sangat dan senang dipakai sebab tak perlu iron ye...Digayakan bersama-sama tudung Fareeda kombinasi warna biru gelap dan biru lembut...Kalau dapat pakai tudung warna pink plus oren lagi nampak menyerlah ye...

Nak cerita pasal PROMOTION FAREEDA...1st time pergi dengan kakak ke butik time sale macam ni...Selalu gi beli kat butik time normal price...Mak aiiiii memang tak pergi dah la lain kali kalau time sale-sale macam ni....Bagi sesi promosi, FAREEDA akan tetapkan terma dan syarat...Pelanggan wajib mendapatkan no. giliran untuk pembelian masing-masing....Tidak boleh mengambil no. untuk orang lain...Untuk promotion kali ni, setiap satu sesi pembelian hanya 15 orang dibenarkan masuk dan pembelian mesti dilakukan dalam 15minit sahaja....Cuba bayangkan;

7.30 pagi - Datang ambil no. giliran
10.30 pagi - Butik bukak
Nasib baik rumah 15minit je dari butik...Dapat no. 173 dan 174...Bila dah dapat no. korang boleh congak sendiri untuk tau turn korang...Kira punya kira, dalam anggaran kol 2.00 petang baru dapat masuk dan kami termasuk dalam kumpulan ke 12...so balik rumah dulu.....

1.00 tengahari - bergegas ke butik
Mak ai punya la ramai...Tanya la no. berapa sekarang yang masuk beli...Staff FAREEDA maklumkan baru no. 50 something macam tu...cer bayangkan....lambat bebenor...Pastu mau tak mau tunggu la sebab malas dah nak balik rumah

3.00 petang - baru dapat masuk
Tudung dah tinggal saki baki...Ada tudung yang seperti diwar-warkan di FB, tak nampak langsung di butik...Tak sure dah kehabisan atau memang tak de...Beli 1 je sebab yang lain tak berkenan...Tapi yang paling tak puas hatinya, cashier FAREEDA ni buat lengai...Staff yang lain dah inform tinggal lagi 2 minit untuk membuat pembelian, tapi cashier ni boleh lagi sengih2 sembang2 dengan pelanggan macam hari-hari biasa...Cuba disiplin sikit...Korang yang tetapkan terma dan syarat...Korang pun kena la act sepertimana yang ditetapkan...Kesian kat customer yang datang jauh-jauh dari Perak, Kedah dll....Saya tak pe orang dekat...Cuma letih menunggu je la....Tak kan pergi lagi dah time sale macam ni huhuhu



Dunia FAREEDA


Kat Bangi, mesti lagi ramai


Kakak dengan adelia


Nasib baik adelia tak buat perangai, banyak jalan-jalan dan tengok video Upin Ipin je


Dah letih pasal tadi, terus gi makan....Nasi Ayam best
Adril dan Adelia



Mee Kari - Kakak dengan Adik



Laksam Special...saya punya...dah tiga tahun tak makan laksam special ni...



Air yang memang best!



Semua orang letih, so memang licin



Kalau nak try, boleh la makan kat sini...KIOSK BERTAM...Kedai yang ketiga tau! Laksam Special memang best!!!!