Monday, May 13, 2013

Aktiviti Bersama ::: 11 MEI 2013

Pantai Merdeka

Berjalan-jalan di Pantai Merdeka....Sampai dalam kol 11.00 tengahari....Orang tak ramai lagi time sampai tu...Just ada rombongan budak-budak sekolah dan family day 2-3 buah family...Datang kat sini sebab Mr. A teringin nak makan ABC Big Size...Tup tup dah sampai, rasa kenyang pulak sebab sebelum sampai sini tadi dah breakfast roti canai kat kedai mamak :)

Pastu duduk-duduk jap sambil tengok orang memancing....Mr. A minat memancing so dia excited la tengok orang memancing tu....Tapi tengok umpan banyak mengena kat tapak sulaiman je..Ikan tak dapat pun hoho...Mr. A cakap macam mana orang memancing tu nak dapat ikan sebab saya keje bercakap je...huhuhu...memancing kena diam ey? confuse2! :D



D'Ann Noodles Hut, Kiosk Bertam

Pas dah balik dari Pantai Merdeka, singgah makan kat Bertam...Nak bagi Mr. A try makan laksam kat sini...Dia 1st time makan laksam...So mula la dia compared dengan laksa penang...Mr. A tak berapa suka laksa penang sebab dia cakap kuah cair...Kuah laksam memang pekat giler...So dia cakap la kalau laksa penang guna macam kuah laksam ni kan best!....ohoho layan kan je



Jusco, Bandar Perda

Pas makan terus ke Jusco tengok cerita Iron Man 3....Apa yang boleh cakap pasal Iron Man 3 ni, hero dia memang henseeemmmmmm walaupn dah tua....jalan cerita pun memang besssttttttt! Teknologi orang putih ni guna pun dasyat bangat kalau nak dibandingkan dengan kualiti filem aksi anak tempatan kita...Saya dengan Mr. A tengok yang 3D...1st time tengok 3D ni...Pendapat saya, tak lah beza sangat dengan yang bukan 3D, cuma tulisan subtitle tu nampak macam depan mata, pastu percikan api tu nampak macam depan mata betol2...yang lain-lain tu sama je...Tapi my sis kata tengok yang 5D lagi best!!! Nak kena try ni! :D



Sampai umah dalam kol 5.30 petang...Nak tukar dulang hantaran time bertunang ari tu...So saya dah dapat semula dulang pink saya...So kena simpan elok2 untuk guna time hantaran kahwin nanti...Pasni tak tau nak jumpa pulak bila..Maybe bulan 6 or 7 sebab Mr. A dah nak kena berkursus kat Kem Kuantan...

Semoga saya jadi wanita yang bertabah pas kawen nanti *_____*