Friday, May 31, 2013

Cara Buat Reply To Comment / Cara pasang fungsi Threaded Comment di Blogspot


31 MEI 2013

Esok cuti, jadinya malam ni saja la godek-godek blog sambil blogwalking dan reply comment...Pastu rasa boring je dok reply comment yang manual tu...Pastu google la cari tutorial untuk buat button 'reply to comment'...dah cuba banyak cara...tapi semua tak menjadi...pastu google2 lagi dan terjumpa blog MARIBINABLOG...tutorial yang blogger ni bagi panjang berjela-jela...tapi hasilnya memang puas hati lah....kiut miut :D

kalau nak buat button reply macam saya buat ni (refer pic atas)...try TUTORIAL ni CLICK SINI
sebelum guna tutorial ni, make sure...check dulu kat 
SETTING -> POST AND COMMENTS -> COMMENT LOCATION -> EMBEDDED

selamat mencuba :D