Wednesday, May 22, 2013

Baju Melayu Untuk Pengantin Lelaki

22 MEI 2013

Hari ni nak cerita pasal baju melayu/ teluk belanga/ cekak musang untuk pengantin lelaki pulak :)...Sebabnya baju melayu sekarang ni ada macam-macam fashion...Zaman dulu-dulu tak de kan semua ni...Lagi banyak fesyen, lagi susah nak buat pilihan kan....

Mr. A request suruh tempah baju dia...Sebabnya kos tempah untuk baju melayu tak mahal mana kan kalau nak compare dengan baju untuk pengantin perempuan ni....Maybe untuk tengkolok dan sampin je sewa...So sekarang ni nak kena decide design yang macam mana yang sesuai...Mr. A jenis kurus tinggi...Nak yang nampak kemas dan simple je

+__________+


Nampak kemas kan





Ada butang di tangan baju pengantin lelaki






Cuba tengok material untuk baju melayu apek yang ini


Yang ini baju melayu moden yang dipakai without sampin




Yang ini design paling latest kan...Retis2 ramai kan pakai macam ni
Ada plus2 kat bahu tu




My colleagues


Yang ni patern ada lipatan kat depan baju




Yang ini pinjam pic cha...cantik dan sesuai...
Tapi tak tau Mr. A sesuai tak pakai baju melayu macam gini






Yang ni memang design yang evergreen...Pakai untuk akad nikah


Semua cantik-cantik kan....Pening kepala nak memilih *_____*