Wednesday, August 14, 2013

MEE UDANG ::: NASI AYAM ::: Juadah di Hari Raya

14 OGOS 2013 (RABU)

Sepanjang 1 - 2 minggu ni semua blogger masing-masing cerita pasal raya lah kan...Hari ni nak share menu utama keluarga saya di hari raya....Tak sah lah kalau nak makan biskut raya je kan...Ada banyak  lagi menu...Tapi yang paling menarik perhatian MEE UDANG dan NASI AYAM ni....

Selalunya, keluarga saya mesti buat mee kari...Ni kira 1st time buat mee udang...Walaupun kuah ceroi (cair) hihi...Tapi rasanya memang kena...My sis cakap secret recepy...

Pastu nasik ayam...Resepi from google je....Tapi memang best...saya suka tang ayam perap tu...Sebab memang best! Nanti saya share resepi :)

Selamat hari raya semua ^____^


MEE UDANG


NASI AYAM SPECIAL :)



16 comments:

  1. wowwweeee sedapnya menu.rugi nya x dtg umah wawa.hehehe.mcm lah tau umah wawa kat mana kan,

    ReplyDelete
  2. syawal ke-4 hari tu pun Farah mengerjakan project memasak nasi ayam disebabkan dah hilang kemampuan nak makan makanan raya... he he he...

    ReplyDelete
  3. berbeza plak dengan juadah rumah azwa di pagi raya..hehe.Apa-apa pun terliur tengok..hehe..Selamat Hari raya.. :)

    ReplyDelete
  4. mee udang buat sendiri ke??? nampak sedap oooo

    ReplyDelete
  5. dapnye! kt kg fiqa makan berasak dengan rendang hehe

    ReplyDelete
  6. raya pertama kita pun masak nasi ayam jugak
    tapi tak snap gambar pun.huhuhu

    ReplyDelete
  7. rumah akakpun selalu giniler masak makanan selain rendang dan ketupat untuk kepelbagaian... selalu laksa memang ada...

    ReplyDelete
  8. lapar la pulak bila tengok nasik ayam tuh..

    ReplyDelete
  9. yang pasti terliurr tengok nasi ayamm :) dah lama tak makan nasi ayamm..jangan lupa share resepii nanti :)

    ReplyDelete
  10. tetiba rasa nak buat nasik ayam plk mlm kang...

    ReplyDelete
  11. MERIAHNYA MENU U. ARGHHH LAPAR TGK

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!