Wednesday, August 28, 2013

Ayam Penyet Jusco Perda

Source: Google

25 OGOS 2013 (AHAD)

Asyik-asyik update entry makanan kan...Nak buat macam mana owner blog ni suka makan ^___^ Kali ni saya singgah makan di Restoran Ayam Penyet, Jusco Perda...Restoran ni senang sangat nak cari...Tapi saya tak tau nak bagi petua location restoran ni haha...Tapi memang senang lah nak jumpa...

Makan tengahari kat sini...Silap-silap makan petang kot...Dalam kol 4 petang macam tu baru amik lunch...Tu pun setelah penat masuk kuar masuk kuar kedai emas...Budget macam anak dato' je kan penat shopping barang kemas haha...Tak de lah, memang penat gi kedai emas pun...Cumanya masuk kedai emas tu mencari barang-barang emas untuk majlis akad nikah...Kenduri lambat lagi sebenarnya, tapi Mr. A cakap beli awal-awal senang sementara harga emas rendah ni kan...



ok jom tengok menu ayam penyet

serius! tak tau kenapa panggil ayam penyet...sebab tengok ayam ni tak penyet tang mana pun...Elok je...
Aksesori ayam penyet; tempe, tauhu, taugeh, sayur-sayuran



Paling sedap tang sambal ayam penyet tu...Makan pulak dengan nasik putih panas...Memang terangkat lah
Tapi saya makan tak terangkat pun....Kenyang pastu mengantuk pastu malas nak jalan ada lah hihi



Sirap limau pojaan hati ku!




p/s: sekarang ni, wawa jengah blog kawan-kawan semua time malam tau...siang hari memang tak menyempat dah....tunggu wawa menjejak blog korang semula....salam kenal untuk yang 1st time jengah blog wawa syaida yang tak seberapa ni :)





29 comments:

  1. wahhh sedapnye! fiqa dah berbulan2 lamanya xmkn ns ayam penyet huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak 1st time makan...rasanya not bad!

      Delete
  2. percaya x rara xpenah mkn ayam penyet.kesian kan~ hehehe

    ReplyDelete
  3. Nina xpernah makan ayam penyet. Heheehe. Nampak menyelerakan! :)
    Dah jumpa kea brg kemas y dicari? Nina dulu. Masuk satu kedai jea. Terus beli. Pilih yg paling murah pulak tu. Jahaajaah. Sebab xsuka sgt emas. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la...rasanya not bad!
      dah jumpa....tapi jenuh la sementara nak jumpa tu...i kan cerewet huhuhu ^___^

      Delete
  4. haha mmg tak nampak tang mana penyet dia tu.
    kalau kat indon, ayam penyet ni mmg nmpk penyet sebab kat sana tak ada ayam gebu2 mcm kat malaysia.. kat msia kan ayam semua pakai botox hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi botox sokmo....1st menu sampai tu, belek jugak cari tang mana penyet nye hihi

      Delete
  5. Ayam Penyet ni kalau sambal dia sedap meamng baru kick makan wawa.
    Tempat kakak ada satu tempat yg sedap. Kakak suka juga sebab ulam yg digunakan rangup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu akak...ulam tu rangup...wawa suka tempe

      Delete
  6. Awal puasa emas Rm130 je dik...lagi 2 minggu nak raya kekonon nak beli le jugak cincin barang sebentuk udah naik Rm145 terus kansel. La ni emas Rm155...huhuhuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawabeli baru ni rm145 per gram...tapi ada kedai rm165 per gram...xtau la kat mana bezanya...sepatutnya sama kan

      Delete
  7. uih ni peberet akak nie...sambal pedas meletop mkn sampai berhingus2 sbb pedas sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol3...makan sampai berhingus2 hihi...kena sedia tisu hihi

      Delete
  8. Ritu saya makan kat ayam penyet nie la..jusco perda..dari parking luar dah boleh nmpk restoren nie..tp hampeh tak sedap.ayam dia sejuk macam baru keluar dari petiais..serius potong terus..terpaksa makan sebab tempat lain semua penuh..sedih tul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betol...dari parking luar dah boleh nampak...laa yeke...siannya...time akak makan ni so far ok je...

      Delete
  9. ayam penyet memang boleh tahan sedapnyer... nak kongsi ceritakan ngan kawan2 blog kan wawa per salahnyer tayang gambar makanan...

    ReplyDelete
  10. sama le kite pun suka blog pasal makanan haha! yang perda tu kat mana ye? hehe

    ReplyDelete
  11. tetiba terasa mcm da berkurun x jamah ayam penyet ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi nanti nak try rasa kat kedai lain pulak

      Delete
  12. xpnah masuk plak restoran nih..kalu pi jusco lalu dpn jew..x singgah pon! huhu..tgk gmbaq ni cm sedap lak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi try la....tak tau nak cakap sedap or x...tapi kalau kat tekak wawa ni cam ok ok je la :)

      Delete
  13. ayam penyet memang fav i u hehe tak jemu makan :D

    ReplyDelete
  14. sambal cili kt rest ayam penyet mmg mantap..pedas betol !!

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!