Friday, February 24, 2017

Cubaan Berjimat



24 Februari 2017 (Jumaat)
2.16 petang


Bulan ni kesedaran lebih sikit bab berjimat ni. Ditambah pula perlu survive sendiri, pertengahan bulan March nanti husband fly ke France. Ada short course kat sana around 1 month. So kalau terlebih belanja sendiri tanggung lah. Tak ada sapa nak tolong topup kan.

Bulan ni ambik peluang buat trial dulu sesi berjimat ni. Cubaan pertama nak beli keperluan je. Kehendak kalau boleh nak cuba elakkan beli (kalau kuat iman).

Kalau lah mampu berjimat macam ni setiap hari, mesti bahagia hidup. Zaman yang memerlukan segala-galanya duit. RM50 boleh habis hanya dengan sekali berbelanja. Seingat saya 'dulu', RM10 tu agar besar nilainya. Saya boleh beli macam-macam. Tapi di 'zaman sekarang', pada saya RM50 tu cerminan RM10 di waktu dulu.

Jadinya, marilah sama-sama kita berjimat!










1 comment:

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!