Sunday, January 31, 2010

Laksa Penang!!!nak laksa campur ke laksa biasa

Laksa Penang seringgit seringgit!!!!!!...nak laksa campoq ka laksa besa....ohh intro je neh...
okeh....entry ni dibuat special untuk Encik Sofi dan Encik Panji dan umumnya untuk suma blogger yang sudi berjalan jalan kat blog wawa ni....just simple entry....nak kenalkan laksa penang kat dua orang encik di atas......
.
.
1st impression okeh encik encik berdua
murid murid....ni namanya Laksa Campur....
.
firstly yang korang kena tau, laksa penang ni ada dua jenis...
1)laksa biasa 2)laksa campur@ special
TAPI ni laksa campur version Penang area Seberang Perai tau...KALAU Penang area Pulau, laksa campur dia lain macam sikit....lain macam mana tu??wawa try explain k...laksa dan kuahnya tetap sama....just accesorries je yg difference...area Pulau diorang letak hirisan nenas dalam laksa tu.....kalau tak salah wawa tu je la yang lainnya...yang lain semua sama....kalau wawa salah!!!!!...minta org Penang area Pulau betolkan eyy =)





accessories untuk laksa campur area Seberang Perai:

sayur mayur (basic)
-salad-timun-bawang-cili padi-
telur rebus 1/2
tauhu + sambal
cucur udang

kalau suka boleh mintak plus+++ lagi:
sambal sotong
otak-otak

untuk laksa biasa; just ada laksa + sayur mayur (basic) jek


****disebabkan wawa tak berapa nak makan sambal sotong dan otak otak...so mampu letak pic kat atas ni je la...encik encik imagine sendiri laksa ++++ tu....





selain di makan dengan laksa...kuah laksa tu leh jugak dimakan ngan cucur udang...cam pic kat atas ni...
tapi... jangan tanya wawa###nape letak cucur udang????i don't no k...
tapi sangat sedap okeh...i like it...i like it...
kalau encik encik tak caya...mai la Penang....try pekena laksa penang.....sedap woo
.
PENTING PENTING
emmmmm...tapi time order korang kena mention nak Laksa Campur la....kalau cakap laksa ja.. alamak encik encik tak merasa laaaa accessories2 kat atas2 neh....




p/s: Laksa Penang cap kedai ye kat atas ni....saya sangat rajin dan pandai memasak.....

8 comments:

  1. jemput makan....sila o sila =)

    ReplyDelete
  2. cik wawa...lapaq laksa ni...dah mcm kempunan...dah lama cri laksa dkt jb ni....susah nak jumpa....

    ReplyDelete
  3. ai cik eyra...alang alang dah kat johor...eyra belasah laksa johor ja...kalau kempunan laksa penang jgak...tunggu...nanti wawa bukak kedai laksa kat jb heheh...coming soon =)

    ReplyDelete
  4. hanya minat laksa penang bias plus otak udang! wahhh, sedap. klau letak nenas or cucoq, sure chek perisi letak akt luaq. tapi sambal sotong dlm laksa tu dah try. terangkat!

    ReplyDelete
  5. fuiyoo.....mmg terangkat!!! =)

    ReplyDelete
  6. first time i tgk laksa campur ni u

    ReplyDelete
  7. sasha
    klu nak try...dtg la png =)

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!