Tuesday, January 19, 2010

Apabila Besfren Korang Dah Nak Kawin

entry tengahari ari ni.......sibuk dengan tugasan kerja yang dah berlungguk lungguk atas meja ni.....kat umah sewa lak......ngah kesunyian skang ni....so di malam hari di umah sewa banyak abiskan masa tengok tv....dan baca buku.....buku ke??????majalah rajin la....mesti la majalah.....
kena guna masa ni habis habisan berjuang baca majalah....majalah ja tak mo buku ilmiah......ye la kan ngah tangguh semester skang ni.....bulan 4 ni baru start balik untuk bersengkang mata study buku yang tebal tebal tu.......so semalam pas bis tengok boys over flower.......terus belek 2 buku....nak baca yang mana satu ni...dua dua macam best..... finally....pilih majalah dara....
dah lama beli majalah dara ni....cuma baca ny tak pernah pernah habis.......ni kelemahan saya....wawa takes time sangat sangat la lama untuk habiskan membaca walaupun 1majalah....newspaper lak...wawa boleh baca berhari-hari.....macam masa fulltime study dulu....wawa akan spent 1 bab 1 hari.......orang lain leh abiskan 1 bab dalam 2-3 jam je kan....best kan macam tu....kita dah memang macam tu dari SPM.......nak wat cam mana ...sabar je la....tapi wat camtu untuk subjek membaca je la...so maksudnya kena pandai susun hari untuk study.......tapi bila dah sentuh 1 bab tu...sampai exam wawa tak kan sentuh dah.......mai la soalan macam mana pun....InsyaAllah akan mampu dijawab..... wawa bukan study smart tau... nak tau pointer????hehe...nak tau ke.....tak leh bagi tau....tapi....alhamdulillah dapat la pingat dot dot dot time konvo dulu....tapi pointer berapa???tak leh cakap.....sorry sorry =)
antara topik topik yang sangat sangat menarik perhatian dalam majalah dara ni.....
peewitttt....adakah korang pernah mengalaminya sebelum ini??????????
cam nak gelak kuat kuat pun ada time baca ni...
haha.....apabila pandangan mata bertaut, jantung berdegup kencang hahahaha

************NI YANG PENTING........wawa memang betol betol kena guna tips ni....kawan baik wawa yang sejak dari darjah 5 kami kenal....tingkatan 1 mula jadi kamcheng....sebab dok kat hostel jauh dari mak ayah dan adik adik.....memang banyak kenangan kami.....

sama sama basuh baju sekolah
sama sama bawak baldi gi mandi
sama-sama makan
sama sama jalan p sekolah tapi kelas lain lain
sama sama jadi pengawas asrama
sama sama outing pakai baju batik ijau
sama sama dapat biasiswa tapi biasiswa lain lain
sama sama study....jap ko tanya aku baca pe....jap aku tanya ko baca pe.....
sama sama mengejar mimpi....
sama sama masuk universiti yang sama
pendek kata sume sama sama la

tapi masih ada yang tak sama
dia sangat pandai bab bab math ni...so dia ajar wawa math
saye sgt sgt suka sejarah....so wawa ajar dia sejarah
yang latest ni.......
dia dah nak kawin dah....alhamdulillah.......pastu dia nak pindah ke Perlis ikut suami.....
pasni dah tak da kawan nak g pacific rebut barang happy hour......sedih kan kan kan.....


xpe...it's ok....ni sume proses kematangan diri....hip hip horee wawa..........sebagai manusia....memang kena lalui proses meninggalkan dan ditinggalkan.....
cik sab...nanti kita rebut barang happy hour kat perlis lak hehe hoho


lastly......nak tubuh ideal??????yang ni penting....tak yah kuar sesen pun...tapi kena rajin rajin kan diri tolong mak ...tolong wat kerja surirumah solehah dan sepenuh masa ni.....tapi tak leh story lebih lebih.....kalau nak tau....baik korang gi beli...tu pun kalau tak sold out lagi la....bukan pe....satg team dara marah kat wawa lak......

tata =)

8 comments:

  1. i br ada sorg bestfriends dh kawen.tp perasaan tu sama je.sbb dh biasa jauh dgn dia huhu

    ReplyDelete
  2. huhuhu......ni besfren wawa yg sgt sgt rapat...dh cam adik bradik....
    weekend pegi mana pun berdua...
    so kena prepare ketiadaan dia nanti....she look like my sister....waaaaaa

    ReplyDelete
  3. lps ni kna rajin2 wat keje rumah la nmpknye..
    eheh..

    ReplyDelete
  4. huhuhu..mesti sedey..lepas ni xley huhahuhahuha selalu dah..kena ikot ckp suami...

    ReplyDelete
  5. taqie
    tu la pasal....nak tubuh ideal kn hahaha

    ReplyDelete
  6. eny
    hmmmm....jauh lak tu....sedih adeh adeh

    ReplyDelete
  7. apa2 pun n serapat mana pun kita ngn dia mmg wawa kna bersedia..

    mmg amat terasa bila kengkawan kita kawin ni..nak2 plak bila yang x kawin2 lagi tu kita sorang (dalam maksud tuuuuuuuuu waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. suehann
    thanks suehann...betol....sadisny =(

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!