Tuesday, August 2, 2016

Nur Amalin Aisyah TURNS 1


28 JULAI 2016 (KHAMIS)
RUMAH PENGASUH
PRESINT 11, PUTRAJAYA

1 Julai 2016 genap lah umur anak sulung saya setahun. Sekejap je membesar. Masih terbayang-bayang lagi dia masa dilahirkan. Merah. Husband cakap aisyah ni merah sebab abang nak letak nama dia humairah = kemerah-merahan. Tak pe lah abang, adik aisyah nanti kita letak humairah. Aisyah ni lahir warna merah. Ambik masa lama jugak nak hilang warna merah tu.


Buat besday secara kecil-kecilan je kat rumah pengasuh. Sekali sekala nak bagi dia happy. Dan yang penting nak bagi moment untuk dikenang. Bila Aisyah besar nanti, boleh lah ibu tunjuk pic ni dengan izin Allah kalau umur ibu panjang.


 Pengasuh wasap picture.
Ada bagi belon 2 pack. Kreatif betol Ummi si aisyah ni. Gantung kat syiling. Nampak macam wow *___8
Anak dara ni kurang suka makan kek. Dia lebih suka cookies/ biskut. Tengok lah 1st pic, setia dia makan biskut.


Ini aje yang ibu dan abah sempat sediakan. Kek with didi's edible image. Kek ni moist chocholate cake 2kg. Cream puff dan apam solo. Nak order apam polkadot tapi call2 semua tak buat apam polcadot. So apam solo pun jadi lah.

Pastu, ibu gigih DIY goodies untuk kawan-kawan aisyah. Sticker tu pun ibu DIY. 




Ibu dan abah doakan Aisyah membesar dengan sihat dan jadi anak yang baik dan solehah. Semakin Aisyah membesar, ibu dan abah pun jadi semakin tua uhuk uhuk uhuk. 


InsyaALLAH.





1 comment:

  1. berkenan sgt dengan goodies bag tu..pandai wawa ek.hehe

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!