Tuesday, April 30, 2013

Majlis Pertunangan Saya :) Najwa & Azahar ::: 21 APRIL 2013

21 APRIL 2013 (AHAD)
10 JAMADILAKHIR 1434H
1.00 TENGAHARI
TERATAK AYAHANDA

Majlis pertunangan saya berlangsung dengan lancar...Alhamdulillah :) Time ni tengah nervous ni...Dikelilingi kawan-kawan,  kakak-kakak dan adik-adik....Thanks kat semua kawan-kawan yang datang...Kawan-kawan since form 1 dan kawan-kawan kerja...Time macam ni baru dapat nak berjumpa semua kan :)


Mini pelamin nan indah ni air tangan my ayah......
Menjadi jugak :) Nanti saya story pasal mini pelamin ni :)


Outfit saya untuk my engagement day :D



Rombongan dari pihak lelaki...Yang tudung biru tu nenek Mr. A dan tudung merah tu kakak 1st Mr. A



Kedua-dua pihak sedang berbincang time ni....Nampak tak bekas sireh tu....Ni adat orang Perlis tau...Sebab kalau Penang saya tak sure...Sebabnya time kakak-kakak saya bertunang dulu pihak lelaki tak de bagi sireh ni....



Photographer suruh posing smiling2 ok :)
photographer merangkap my cousin.....duduk belakang rumah je...kecik-kecik dulu sama-sama main congkak korek pasir hihi...bila kita dah memang kenaaaaal dengan photographer ni...untuk beraksi sakan tuuuuuuuu tak malu dah lah hihihihi



Hantaran dari kedua-dua pihak...
Merah - Pihak Lelaki
7 Dulang

Pink -  Pihak Perempuan
9 Dulang



Kipas kuat sangat tu...Sampai berkibar-kibar langsir tepi tu...Nasib baik tudung i tak terjejas *____*



Sesi menyarung cincin oleh bakal ibu mertua :)



Sila jangan tengok lama-lama jari i yang montel tu uhuk uhuk



Dah berjaya sarung :) Risau jugak kan takut tak muat hihihi



Bersalaman dengan bakal mak mertua...Propa semua ni...Cer tengok betol-betol...Time sarung cincin duduk tang lain muahahaha...Time salam duduk tang lain...Try tengok betol-betol....3 kali tau adegan sarung cincin dan bersalaman ni...Nasib baik bakal mak mertua sporting hihi

Photographer request yang 3rd time...Yang 2nd time tu sedara-mara belah lelaki yang request suruh sarung cincin semula...Sebab tak sempat nak amik gambar kan...So kita follow je arahan-arahan depa ni :)




Ni la orang-orang yang request suh salam-salam banyak kali ni :)



Bergambar dengan keluarga kedua-dua belah pihak...



Bergambar dengan sedara mara belah pihak lelaki



Tadaaaaaaaa! With my lovely family...
Abang-abang ipar tak mo join...Depa cakap segan hihihi
Sedondon tak dengan my ayah :)



Dengan adik lelaki tunggal...Cepatnya dia tinggi! Dulu rendah kecik je



Sesi beraksi lagak ngeri :)
Dengan my sibling dan anak-anak sedara saya...Ada lagi 2 orang anak sedara tak de dalam gambar ni....Adik lelaki pun tak de dalam gambar ni


Dengan kawan-kawan :)
Kak Muza ::: Sab ::: Wawa ::: Wawa Syaida ::: Fuzah ::: Dilah ::: Mila



Adik yang bongsu tumpang sekaki...



Wawa dan Kak Muza ni member-member USM...Memang suka berposing 3-3 orang ni



Dengan kawan-kawan adik...Sume tengah tunggu result UPU...baru habis SPM



'Silalah bergoyang'...Baju merah  tu cakap hihihi



Dengan my opismate...Linda dengan baby baru dia :) Sangat debab dan comel....Mamat bunga ni tau....Aim bunga je dia :)



Menu ni menu turun temurun keluarga hihi...Sebabnya order kat caterer turun temurun...Ayah mesti order kat caterer ni untuk semua majlis kenduri...Kenduri kahwin ke...kenduri arwah ke....kenduri apa-apa pun lah mesti kat caterer yang sama...Sebab memang sangat sedapppppp! dan tak jemu! makan sehingga menjilat pinggan :)

Menu:
Utama
Nasik Minyak ke Beriani tak sure...Sebab saya kenal nasik putih je
Ayam Masak Merah
Daging Masak Kurma
Gulai Daging dengan Ubi
Air Asam - Sangat marvellous air asam depa ni buat

Kuih
Karipap
Cucur Badak
Mini CupCake
Bubur Kacang

Buah
Tembikai

Air
Oren


Nasik ape ni?



Door Gifts untuk semua yang hadir



Finally, saya sudah bergelar tunangan orang...
Eh! Mana cincin? Cincin longgar uhuk uhuk...Kena pi alter dulu baru leh pakai +_______+



48 comments:

  1. eee...bestnya...terkenang semasa dulu...hati ku merasa rindu....tapi dulu2 tak le..macam nie sangat ringkas2 je heee heee....(selamat bertunang Wawa)

    ReplyDelete
  2. waaaa. tahniah awak..

    cantik baju :D

    ReplyDelete
  3. kak yan
    hihi thanks kak yan...buat biasa2 je ni...bergambar je yg lebih hihi

    rina
    thanks rina... :D

    ReplyDelete
  4. tahniah..cantiknya kamu cik wawa, hampir x kenal.. hihihi alhamdulillah semua berjalan lancar.

    ReplyDelete
  5. thanks suehann...makeup yg cantik hihi...org dia biasa2 je :D

    ReplyDelete
  6. Tahniah! selamat bertunang yer dik. semoga kekal hingga ke jinjang pelamin.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum ... tahniah ! wah, serba pink ...

    ReplyDelete
  8. Tahniah sis! Langsir pink tu memang nampak cantik sangat tapi tuan punya diri pun comey ja.

    Tepak sirih tu memang adat org Perlis ketika adat meminang nih. Wajib ada. Hantaran satu lg yg wajib ada gula/garam tapi tak tau la kot2 ada family yg dah tak buat benda tu.

    ReplyDelete
  9. nea lopah
    thanks akak...insyaAllah mudah-mudahan

    nuyui
    thanks :D

    seharum kasturi
    wsalam...tq :) kalau boleh cat rumah pun nak kaler pink! :D

    JunAina
    betol2...2-2 ada..tepak sireh dan gula...baru la tau memang adat org kat sana... tq JunAina :)

    ReplyDelete
  10. Wawawaaaaaa. U cantik ... cantik sgt dgn gabungan warna ni. Pink kuning soft ♥♥♥
    Kawin jgn lupa jemput nina taw

    ReplyDelete
  11. thanks ninaaaaaaa :D kawen mesti la jemput nina :)))

    ReplyDelete
  12. waa meriahnye org sekarang bertunang kan...cantik baju..pelamin semua...tima kasey follow blog zura...zura dh follow yours..

    ReplyDelete
  13. meriah gak bertunang..pelamin tu simple gile..tapi menarik jugak la...kreatif jugak bapaknya

    ReplyDelete
  14. Zura
    thanks zura...gambar yang buat nampak meriah :)

    thanks Misz sheyla :D

    ReplyDelete
  15. congrats dah bertunang. majlis cantik, baju cantik, mekap cantik. moga ikatan pertunangan dipermudahkan. amin :D

    ReplyDelete
  16. tahniah cik wawa....nanti jgn lupa jemput untuk kenduri k....cntik sangat baju tunang tu....bilalah bleh tgk MR.A...hehehe....

    ReplyDelete
  17. thanks eika :) kenduri mesti la jemput eika :) nk tengok Mr. A ka? nanti dah kawen saya tunjuk na hihi

    ReplyDelete
  18. Tahniah wawa..
    semoga semuanya lancar utk majlis perkahwinan pula..

    salam kenal dr blog Asyik..:)

    ReplyDelete
  19. thanks asyik izas! mudah-mudahan :) salam kenal too :D

    ReplyDelete
  20. Wahhhh.... tema pink, cantik.. tahniah yer.. :)

    ReplyDelete
  21. cincin longgar ?
    akak pun sama dulu tapi sekarang ok je boleh pakai .

    Tahniah dah jadi tunangan org.

    ReplyDelete
  22. Nadiah Ashikin
    thanksssss nadiah :)

    Nieda
    masa try ari tu ok je...tibe2 je longgar :D harap2 nanti dah muat la :) thanksss akak

    ReplyDelete
  23. sweetnya majlis. manis jee.. saya punya, asal lepas. hehe... apapun, alhamdulillah.. =)

    ReplyDelete
  24. thanks maria...now cocentrate utk akad nikah dan kenduri pulak kan :)

    ReplyDelete
  25. canteknyeee baju awak.. berape kos? selendang punya patching lawa sgt...

    ReplyDelete
  26. canteknyeee baju awak.. berape kos? selendang punya patching lawa sgt...

    ReplyDelete
  27. malaysiaboleh
    thanks :) kalau nak tau detail email sy syai_da@yahoo.com

    ReplyDelete
  28. cantik la baju awak. nak tahu jugak kos. ermm. sbb sy nak tunang pon pening nak baju yg macam mana. huuu. dan jahitan dia pon nampak kemas.

    ReplyDelete
  29. salam....tahniah kak...kak wat la entry tips2 ckit untuk bertunang nie...hehehe
    pengalaman mengajar kita..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....ngah nak buat entry utk wedding pulak....tp lately ni agak bz huhu

      Delete
  30. salam. tahniah for your engagement :) nak tanya, kat mna awak beli veil/shawl tu ya? cantik..

    ReplyDelete
  31. wsalam....thanks tia...veil tu kain yang sama dengan baju...beli di gulatis

    ReplyDelete
  32. salam... wah sis bertunang pada birthday saya... congrats..salam perkenalan... from me effa farhana : http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. wow..cantik ny baju wawa..inspired me..hehe..nk tny ape tajuk lagu kat blog wawa ni..bez la..hehe..tq :)

    ReplyDelete
  34. baju ni beli kt mane ye? cantikkkk <3

    ReplyDelete
  35. akak nk tnye cantik sgt veil akak...buat sendri or beli siap cm2?

    ReplyDelete
  36. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your
    situation; we have created some nice methods and we are looking to trade
    solutions with others, please shoot me an e-mail if interested.


    Also visit my homepage - all about weight sacramento

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!