Friday, January 25, 2013

Perarakan Maulidur Rasul 1434H Negeri Pulau Pinang

24 Januari 2013
11 Rabiulawwal 1434H

Kali terakhir masuk perarakan ni masa kat UUM dulu...Masuk mewakili Kolej Kediaman Pelajar...Tu pun time Sem 1 junior lagi kan...Pastu pencen dah....Ni masuk as a government staff....Memang rasa lain....Dah lama tak berkawad/jalan-jalan ni....Peserta lelaki dapat 1 suit baju Melayu lengkap...Yang perempuan pulak dapat baju kurung dengan tudung...Majoriti semua jabatan pakai sedondon... Kesemua yang masuk perarakan ni ada 60 jabatan...Memang best!



Masa ni belum start perarakan....Masih menunggu....Jabatan saya ni kontigen kedua yang akan berarak selepas VVIP berarak....Cepat berarak cepat sampai kan :) Berjalan lebih kurang dalam 2.5km...Tapi tak terasa pun jauh....Rasa dekat ja



Me & my ofismate


Serius terasa macam mokcik-mokcik dalam pic ni ken



selawat nabi yang dibekalkan setiap orang.....ada typo error kat Negeri