Wednesday, March 17, 2010

Braces Updates

^ari ni masuk ari ke 6 ber braces...
.
^makan still cam biasa cuma kuantiti dikurangkan...
.
^langsung tidak dapat mengunyah...just masuk mulut dan telan....pastu selalu lupa yang mulut tak boleh menggigit...amik goreng pisang terus ngap.....adoi mak sakitttnyyyy
.
^ulser dah jadi seketoi kat dinding mulut bawah sebelah kiri...
.
^archwire kat gigi bawah dah longgar....pastu bergesel2 ngan dinding mulut....hampir jadi ulser tapi cepat2 letak oral aid lotion...
.
^pronaunciation dah jadi cam org lidah pendek...sebab time cakap air liur tak dapat disedut ngan sempurna...air liur terkumpul kat bahagian archwire longgar tu...kadang2 cam dh tersembur2 air liur time cakap hohoho...
.
^next appoinment 26hb 3 2010...baru nak gi ketatkan wire tu...tp kalau tak da hal ingat nk gi ketatkan jumaat ni....tunggu i'm coming ye Dr. Bhar
.
^kat opis lak, ramai yg bertanya macam2 =)...macam2 sangat..soalan paling famous....sakit x??? wawa jawab: tak sakit (sambil sengih2 nampak gigi besi)
.
^sejak bergigi besi ni...sangat addict ngan cermin...dulu tak suka gi toilet..skang dah suka....keja minum air je...cam mana tak gi toilet!!??+//. *_*
.

.
.
*telah di taq-taq oleh mereka ini
.
makasih....tunggu nanti kak wa wat na...amik award dulu hehe =D

11 comments:

  1. hehe...ngilu kat tempat archwire longgar tu huhu=)

    ReplyDelete
  2. oh..sian kat wawa..dulu time skool kwn i pun ade pakai.scary masa mula2 sebab sama macam u, airliur bertakung tp lama2 dia ok.siap getah braces yg baru dia buat ikat rambut.hahahha..

    ReplyDelete
  3. bape lama kena pakai tu dear??

    ReplyDelete
  4. fuiyoo...dasat tu....sian i baca entry u pasal fareel =(

    ReplyDelete
  5. maximum 2 years...mintak2 cpt2 la gigi ni masuk saf diorang =)

    ReplyDelete
  6. errkk..xjadi la nk pakai braces...

    btw..nice post =)

    ReplyDelete
  7. nape xjadi ni yucika...cuba story mory sikit =)

    ReplyDelete
  8. uittt kak besi...
    yehaaaa....

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum wawa.

    kuatkan semangat ye bila dah pakai braces ni.
    sy pun kadang-kadang lupa, makan je benda2 keras.
    bila nak gigit, sengal je rasa!
    huhu..

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!