Friday, October 11, 2013

Shopping dan Berkursus di Pulau Langkawi


10 OKTOBER 2013 (KHAMIS)
9:36 MALAM

Assalamualaikum...Beri salam sambil hembus nafas legaaaa.....Rindunya nak blogwalking...Tapi kalau ikutkan keadaan sekarang ni memang tak sempat sob sob sob :(... Banyak benda nak story sebenarnya...Tapi tengok la nak post entry pun tak sempat, ini kan nak blogwalking....Ampun ya kawan-kawan tak sempat nak komen kat blog korang macam selalu :(

1st sekali, tuan tanah nak enterframe besar-besar dulu kat blog wawa syaida ni (sila lihat pic atas ^__^)... Kali ni nak cerita pasal program bermula dari 17-19 Oktober 2013...Bertempat di Hotel Seaview Langkawi... Program ni lebih kepada shopping...ops! silap-silap....Lebih kepada berkursus tentang Blue Ocean Strategi (BOS)...Konsep BOS ni rasanya banyak dipraktikkan di jabatan-jabatan kerajaan dan firma swasta...Sebab memang bagus sangat kaedah dan hasilnya untuk dipraktikkan...



Konsep BOS ni jugak banyak mengambil contoh teknik atau strategi perniagaan firma-firma swasta untuk diterapkan di dalam cara penyampaian dan pengurusan jabatan-jabatan kerajaan dalam usaha mencapai taraf negara antarabangsa...

tak nak cakap dah pasal kursus BOS ni...rasa penuh kepala ;)
kita cakap pasal lain pulak



dah nama pun perempuan kan...memang tak sah kalau jumpa cermin...
ni tempat penginapan sepanjang berkursus...Hotel Seaview Langkawi
Sesuai bagi yang gemar shopping, 10 minit dari hotel ke Kompleks Ismail Group (Kompleks baru)
Pandangan saya sebagai seorang pelanggan, servis not bad...Bersih dan selesa
RM165 per room ye untuk week days



Kalau nak bawak family pun sesuai 
Air laju...TV pun siaran clear je



Permandangan dari balkoni bilik....Cantik kan view ni
Dari bilik saya ni, boleh nampak Tasik Dayang Bunting...Tapi bukan nampak tasik tau...Nampak bukit tu...Tasik tu kat tengah-tengah pulau...Kalau nak ke tasik tu, kena pergi dengan bot



Pastu, ni program utamanya...tak lain dan tak bukan mesti la shopping
Syurga coklat dan syurga barang-barang dapur...Bebas cukai
Mangkuk pinggan alahai memang tersangat lah murah...Memang rambang mata lah




Tadaaa inilah hasilnya
^____^
Ubat untuk orang diet ni ;)



Menu sepanjang program....
Dari Penang ke Jeti Kuala Perlis
Jeti Kuala Perlis ke Jeti Kuah



Sebelum mengundur diri, tuan tanah enterframe sekali lagi
Terima kasih yang sudi membaca cerita-cerita saya di blog kecil saya ni....InsyaAllah akan jengah entry korang semula...

Selamat hari Jumaat dan Selamat Hari Raya Aidil Adha







34 comments:

  1. wah byknya soping coklat...my fav BUENO WHITE :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. memang syok...baru balik langkawi ni...gi sekali lagi dengan family pulak

      Delete
  3. Aikkk dah lepas ke 17-19 Oktober 2013 tu...jap2 tengok kalendar...hahahaaa...

    Lama dah tak pi langkawi tengah gigih kumpul duit untuk borong pinggan mangkuk mana tau ada rezeki nak duduk rumah baru...ehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. silap la hihi...september tu...mangkuk pinggan memang murah

      Delete
  4. bestnya..yui juga tak dpt almond tu..sedihnyaaa..

    eh beg pink ea? samala..ngeh2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. almond gold sedappp...yup beg pink ;) sama ey

      Delete
  5. amboi bessnya...g kursus sambil jalan2 n shopping..

    ReplyDelete
  6. aigoooo tgk cekelat tu... haiyaaaa......

    ReplyDelete
  7. Nak jgk 1 coklat, 1 bar pun jadilah..huhuhu

    ReplyDelete
  8. salam kak...hamboi....shopping habis..hehe

    ReplyDelete
  9. banyak nyaa shopping!!! ^_^ selamat hari raya juga...

    ReplyDelete
  10. wah seronoknya nak sikit chocolate tu??? *_^

    ReplyDelete
  11. Bestnya bercuti di langkawi...mcm hendak pergi ke sana sahaja..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best kat langkawi...jalan pun x jem...best

      Delete
  12. owh ptt lama berdiam diri..syok nya shopping cekelat di lkawii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bz dengan keja huhu...ni baru dapat peluang nak post entry

      Delete
  13. langkawi dan coklat....sapa yg x terliur kn wawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol....rambang mata...kalau boleh semua nak ;)

      Delete
  14. Alahaii..bila ifnir bleh p lgkawi jgk niii..sedap je nmpk wawa ltk gmbr cekelat tu.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ifnir ajak la husband pi langkawi...honeymoon honeystar kat sana

      Delete
  15. lama dah tak p langkawi...
    tgk coklet2 tue lagi berkobar2 nk kesana.....
    postlah coklet tue sikit kt azie ..:D

    ReplyDelete
  16. bestnya..2 in 1....blogwalking,jom follow dan bertukar2 link
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Wawa,

    saya dah follow blog awak :) nice sharing. Saya pun B2B dari Penang

    http://hafiza-abdaziz.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Hi, wawa.. lama tak jumpa kan?
    Klau free tu, jom singgah blog kami.. http://aznarahayu.blogspot.com/

    Da...

    ReplyDelete
  19. amboi sakan wawa shoping cokelat..

    ReplyDelete
  20. With thе sheer number of K-marts and Sears stores moving and leaving giant empty boxes
    behind, it's hard to find a growing retailer interested in
    the size of the commercial real estаte spacе available.
    The process of online shopρing in Ιndia haѕ
    imprоved in many ways. Supposе a buyer wanting to buy a tv set will seаrch for tv
    deals.

    my web blog ... shopping games

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!