Wednesday, June 16, 2010

braces updates *_____* you look blue...weiyuuu

- 11 Jun 2010 -
temujanji ke 5 dengan doktor gigi
.
balik dari pejabat terus ke klinik gigi
hoho terlewat 30 minit...doktor bhar buat muka serius kikiki
i'm steady ok ... )*____*(

nampak tak...atas tu acuan gigi aku...
yang biru bulat tu pulak....getah yang doktor nak pasang kat gigi...
gerun tak tengok alat-alat tu???? hehe
hoho tak takut pun....doktor memang suka letak camtu...
tapi serius, tak sakit...
sakit macam kena gigit semut ada la..tu pun gigitan semut manja ^____^

yang ini pula kita boleh pilih warna apa yang kita suka..
masa sampai tu, doktor dah letak getah warna kuning kat atas meja...
cepat-cepat aku suruh jururawat tukar letak warna biru...
tak dapat dibayangkan haha...apa jadi kat muka aku kalau senyum nampak gigi kuning kikikiki
.
temujanji seterusnya 5 Julai 2010
doktor cakap dia nak tukar getah sekali dengan besi-besi kat gigi aku tu...
.
,
p/s: i guna full bahasa melayu ye dalam this entry...utk p/s je yang i rojakkan language...okeh okeh...pic berbraces biru turquoise tak sempat capture...jangan mare =) lain kali k ^___^
.
acuan gigi = mould
getah = elastic ligature
besi = archwire

20 comments:

  1. awat x letak pic pakai braces baru..keh3

    ReplyDelete
  2. xdan nak capture la fyza...huhu sat na nanti kak wa boh =)

    ReplyDelete
  3. yela la wawa nk tgk gak rupe braces tu..hehe

    ReplyDelete
  4. wah..kaler rainbow tadak ka?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum wawa.

    alamak, sy ada hutang satu entry tentang braces yg lupa nak diupdate.
    baca entri ni baru teringat.

    eh, pasal pink tu nanti sy share-share eh. hi i hih hih ih hih .

    ReplyDelete
  6. wawa......tak sabar menunggu detik braces itu dibukak...hahaha..lama agi kan?? tak pe, i'm waiting for you..hahahah

    ReplyDelete
  7. Miss Hirose
    okeh okeh...hehe tungguu tau ^___^

    ReplyDelete
  8. z@ck
    kaler rainbow???hmmm meh nak suggest kat doc suruh cari kaler tu kikikiki

    ReplyDelete
  9. xi da ya
    last month baru pakai soft pink...plan next appoinment wawa pakai hot pink tu keh +___+

    ReplyDelete
  10. anisa hang tuah

    aleleee tungggu tau nisa...next next entry k...hehe ^____^ i malu u nak tunjuk gigi i hehe

    ReplyDelete
  11. cik syahira

    seb baik wawa wat entry ni kan...cepat la publish entry tu...xsabar nak baca prkmbangan gigi cik sya lak =)

    ReplyDelete
  12. nor emylin

    wawa pun xsabar gak tau...tunggu entry title: braces off k ^____^ lambat lagi la hoho

    ReplyDelete
  13. i like yellow,yellow...
    cepat next braces kuninggg..
    wajib ye kak wa...

    ReplyDelete
  14. huuu..kak wawa....
    xsaket ke?
    cewaahhhh....cm semut geget jek eh?

    a,ah..nk tgk pic pkai braces...

    ReplyDelete
  15. wawa

    oittt yellow tuuuu u...
    tunggu...i beli baju kuning tudung kuning nanti...confirm i pakai kunninggg tu kikikiki

    ReplyDelete
  16. ullyana....
    serius yana...xsakit...first, akak nak pakai dulu pun takut sangat...pastu dah start pakai sampai sekarang...alhamdulillah sume ok...

    pic tunggu sat na...coming soon ^____^

    ReplyDelete
  17. elissmie

    hehe...pasni kite pakai kaler itam lak ye... ^_____^

    ReplyDelete

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!