Monday, June 9, 2014

Bekerja dengan Bakal Pengantin


Di kala ini, saya sedang melalui dua fasa hidup yang baru...Hidup sebagai seorang isteri yang mana belajar memenuhi keperluan suami...Dan juga hidup sebagai seorang wedding planner/ designer...

" Banyak yang perlu dirancang "

Bekerja dengan bakal pengantin ni memang banyak seronoknya...Hari-hari saya dipenuhi dengan berjumpa dengan orang yang cantik-cantik dan hensem-hensem...Opps ^___^

Pada saya, semua orang yang nak kawen ni, muka dorang sume berseri-seri...Lemah lembut dan baik

Hidup saya sekarang dah bertukar 360 darjah...Sangat penat sebenarnya...Siang bekerja di office...Malam menguruskan business....Walaupun business ni kecil, tapi ia menuntut ruang masa yang besar...Perlu sabar

Tapi dalam penat-penat tu, saya S U K A

sebabnya kita buat apa yang kita suka, buat sesuatu yang merupakan hobi kita...Jadinya Alhamdulillah...Thanks untuk husband jugak yang banyak membantu



*_____*







Wednesday, May 21, 2014

KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


18 MEI 2014 (AHAD)

Untuk entry kali ni, nak promote barang pelamin yang aavailable untuk disewa di Wawa Syaida Bridal Boutique ....Bagi B2B Utara yang sedang mencari barang pelamin untuk disewa, atau berminat nak DIY Pelamin. Wawa Syaida Bridal Boutique menawarkan kerusi pelamin untuk disewa. Terdapat 3 jenis kerusi pelamin untuk dipilih. Harga sewa adalah RM80 - RM100.

Bagi yang berminat, boleh terus ke butik Wawa Syaida Bridal Boutique

JEMPUT LIKE YE!!! ^___^

HP (Whatsapp / SMS) : 017 4119196


 KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA



Monday, May 5, 2014

Bercita-cita Nak Jadi Designer

Dari hari ahad lagi bercita-cita nak post entry... Sampai ke hari ni 'Ahad malam' baru sempat... Tu pun lepas bermandi peluh dengan Mr. A angkat kerusi pelamin....Ambil barang B2B sewa dan macam-macam lagi lah....Today is my hectic day! Penat-penat pun tak mengeluh sebenarnya...Sebab kita suka dengan apa yang kita buat...

Lately ni jugak, saya banyak terima whatsapp, komen dan email...Kadang-kadang senyum sorang-sorang jugak baca massage kawan-kawan semua...Time tu terbayang-bayang macam dah jadi designer tersohor di abad ni ahahaha... 

Antara soalan yang kerap kali ditanya...Tapi kadang-kadang saya tak reply..Ampun bukan tak nak reply....Tapi rasa macam tak layak pulak...Soalan mengikut kekerapan...

Soalan 1
Boleh tak Wawa ramalkan fesyen pengantin untuk tahun 2014 dan future
*_____* Kembang kempis kembang kepis hidung baca

Soalan 2
Boleh tak Wawa tolong design baju untuk wedding saya
^___^  Ohho....Takut sebenarnya nak design untuk kawan-kawan semua, kalau yang selalu baca blog saya, mesti tau kan ber research-research saya buat untuk baju-baju kawen saya ^_6... Research tu sebab saya tak berapa pandai....Kalau ada kelapangan, saya cuba tolong untuk kawan-kawan pulak ya

Soalan 3
Butik Wawa kat mana? Saya sanggup turun.
Alahai....saya tak ada butik baju pengantin....bussiness untuk wedding rental item je ada...tapi buat dari rumah je....disebabkan ramai tanya butik...saya sedang usahakan dengan Mr. A untuk setup showroom....Mudah-mudahan....Amin :)

Soalan 4 (Sedih)
Saya selalu baca cerita kat blog Wawa. Bila nak aktif semula.
Huhuhu sedih.... Tak sangka ada yang baca... Teringin nak aktif macam dulu-dulu...Tapi apakan daya...Kita insan biasa...Saya sangat menghargai mereka-mereka yang sudi bertandang ke blog kecil saya untuk membaca cerita-cerita gembira saya yang saya kongsikan bersama. Terima kasih banyak :(


Oklah...sampai sini saja...ikut hati nak story-mory lagi....Nanti-nanti pulak k...Kakak-kakak saya cakap, ni baru kawen dah busy cenggini...Kalau ada anak nanti, tak tau lah busy sampai tahap cam mana hihi ^____^



 Rizalman Ibrahim


 Arma Couture

 Syomir Izwa












Ni di antara designer yang sangat-sangat saya kagumi.
Saya suka idea dari ketiga-tiga designer ni.


^____^







Thursday, April 24, 2014

COMPLETE SET BAJU NIKAH UNTUK DISEWA - SOLEMNIZATION DRESS FOR RENT


 Assalamualaikum semua ^___^
Ramai dah whatsapp saya berkenaan baju akad nikah saya ni...Sekarang telah dibuka untuk disewa...Untuk baju resepsi dan baju bertandang, saya hold dulu sebab belum buat photoshoot outdoor...Dah settle semua, InsyaAllah akan dibuka untuk disewa juga dengan harga yang berpatutan
  Baju solemnization saya didatangkan complete dengan;
Baju Kurung Moden

Veil Full Beaded

Tudung Bawal

Crown

Handbouquet

Kasut


 Gambaran baju ketika duduk




 material: full beaded chiffon silk
dihiasi dengan heavy patched beaded chiffon lace
membuatkan si pemakai tampak mewah anggun bergaya di hari bahagia




 Beaded pada tangan baju yang penuh dihiasa dengan stone, manik, labuci dan pearl




  Veil with full beaded lace ditaburi pearl di sekelilingnya



 Ketika berdiri 



 Ketika berdiri 






 Handbouquet




  Kasut



  Baju Melayu Moden









Bagi yang berminat untuk membuat sewaan;
Sesuai untuk dipakai semasa resepsi / akad nikah / bertunang


DRESS SET
(with veil)
warna: same macam dalam pic
size: fit S to M
pm for size details
details: modern baju kurung
material: full beaded chiffon silk

SEWAAN:
Harga Sewa: RM200
Safety Deposit: RM300 (Untuk penyewa luar dari Pulau Pinang)
Safety Deposit dipulangkan selepas customer return baju dalam berkeadaan baik) 
Tempoh sewaan: 3 - 4 Minggu


BAJU MELAYU MODEN
warna: same macam dalam pic
size:Tinggi 170cm, Berat 65kg
pm for size details
details: modern baju melayu
material: duchess satin with soft silk (lining)

SEWAAN:
Harga Sewa: RM100
Safety Deposit: RM300 (Untuk penyewa luar dari Pulau Pinang)
Safety Deposit dipulangkan selepas customer return baju dalam berkeadaan baik) 
Tempoh sewaan: 3 - 4 Minggu


VEIL
warna : same macam dalam pic
details: heavy patched beaded chiffon silk

SEWAAN:
Harga Sewa: RM100
Safety Deposit: RM100 (Untuk penyewa luar dari Pulau Pinang)
Safety Deposit dipulangkan selepas customer return baju dalam berkeadaan baik) 
Tempoh sewaan: 7 Hari


  BROOCH HANDBOUQUET
Size M
Warna: Cream

SEWAAN:
Harga Sewa: RM20
Tempoh sewaan: 7 Hari


  KASUT
Size 6
Warna: Beige Cream

SEWAAN:
Harga Sewa: RM30
Tempoh sewaan: 7 Hari


  CROWN
SEWAAN:
Harga Sewa: RM30
Tempoh sewaan: 7 Hari

**** Tempoh sewaan selama 3 - 4 minggu hanya terpakai untuk;
1. sewaan complete set baju dan veil; atau
2. sewaan complete set baju nikah


Bagi yang berminat untuk membuat sewaan,

boleh ke
Wawa Syaida Bridal Boutique
 

WHATSAPP / SMS / EMAIL

Wawa Syaida 017 4119196

syai_da@yahoo.com


Friday, April 18, 2014

BAKAT oh BAKAT



 18 APRIL 2014 (JUMAAT)


Bila lah nak ada peluang ber entry banyak-banyak macam dolu-dolu....Kalau dulu urus diri sendiri je...Nak terbongkang macam mana pun ikut suka la kan....Skang ni dah jadi dua orang....Pastu nanti-nanti kalau diizinkan Allah akan jadi ketiga keempat kelima dan banyak lagi ^___6 Amin

Kalau diikutkan plan esok, husband cakap esok pagi-pagi pas subuh dah nak bertolak balik umah mertua di Kg. Kubang Gajah, Arau. Tup tup husband call pagi ni, dia cakap mau ka tak mau ka kena attend jugak BAKAT esok pagi. Hah macam mana tu. Bila pulak nak balik umah mertua.

Last month dah attend dah sekali BAKAT TUDM. Tu pun lepas nama dah naik kali ketiga warning untuk attend BAKAT huhu. Selalunya program depa ni hari kerja. So susah sikit nak join melainkan ada surat jemputan black and white, InsyaAllah saya attend. Ingatkan lambat lagi lah pulak next program. Nih sekali aktiviti tu esok. Alahai, saya ni bukan rajin sangat nak berpersatuan. Kalau boleh memang nak excuse. Mula-mula tu cakap kat husband boleh tak kalau tak mau join kali ni. Husband cakap kalau tak mau pi, kena prepare SURAT TUNJUK SEBAB beserta SURAT SOKONGAN. Aduhai, nasib badan la kan. 

Malasnya lah nak pi. Nak kena gi cari baju kurung biru lagi. 1st time attend ari tu, suka-suka hati belasah pakai baju kurung pink dengan tudung pink ^___^...Isteri-isteri tentera yang lain mesti dah lali kan dengan BAKAT-BAKAT ni...Kita yang baru ni yang rasa tak biasa lagi....Kalau boleh buat lah hari lain, hari cuti nak berehat-rehat sob sob sob +____+

 hari sabtu, hari untuk kita bergolek macam ni ha



ok lah...pergi lah esok...
Saya Yang Menurut Perintah :(