Thursday, January 22, 2015

Mengidam nak Ke Pasar Malam Brinchang :)


22 JANUARI 2015 (KHAMIS)

Dah teringin sangat dah nak ke Pasar Malam Brinchang....Terbayang-bayang makan strawberry celup coklat ni...Kat sini pun boleh dapat kan strawberry celup coklat ni...Tapi dah penangan mak buyong nak original from Tanah Tinggi Cameron...

Esok encik husband balik... Kalau tak da apa hal, sabtu ni bertolak lah ke sana....Pergi sabtu balik ahad ja....Hotel pun dah siap booked.... Semangat mak buyong dah siap google map lagi nak tau jarak *____*

Last ke sana, dengan family dulu time anak dara...Kali ni pergi dengan husband pulak :)



 Sedapnya




Tak tahan dah +____+




Tuesday, January 20, 2015

Setelah 9 bulan hidup bersama


Alhamdulillah
Hanya itu yang mampu diucapkan
Bersyukur
Betol lah cakap orang
Jodoh itu adalah sesuatu yang telah tertulis

Cuma kita perlu bersabar
dan yakin dengan aturan Allah

Buat suamiku
Terima kasih kerana sudi memperisterikanku
Sudi menerima semua kekurangan
dan kelebihanku dengan sabarmu

Buat suamiku
Terima kasih kerana sentiasa bersusah untukku
Terima kasih sentiasa memenuhi semua keinginanku
Terima kasih kerana sanggup berkorban untukku
Hanya Allah yang dapat membalasnya

Dulu
Selalu cakap boleh ke berenggang dengan suami lepas kawen
Tak tau apa yang akan dilalui
Tak tau apa yang akan dirasai

Sekarang ni
Dah dapat jawabnya
Sakit dan rindu sedih sangat di hati
Hati menangis
Bila kita dah berkongsi bantal, berkongsi hidup
Berkongsi susah dan senang
Itulah membuatkan kita sukar untuk jauh antara satu sama lain
Hampir 9 bulan dapat hidup bersama as a normal husband and wife

Ini baru permulaan
Mula merasa bahang-bahang menjadi isteri kepada seorang tentera udara
Sekarang
Merasa ditinggalkan - weekend husband and wife
Pasni aku yakin
Monthly husband and wife
Dan yang paling ditakutkan
Yearly husband and wife
Ya Allah....tak tertanggung rasanya nanti

Inilah pengorbanan isteri kepada seorang tentera
Dari awal sudah tau
Suami kita bukanlah milik kita seorang
Perlu dikongsi dengan Agama, Bangsa dan Negara
Allah hu akbar

Moga dititipkan lebih kesabaran
Jika diizinkan Allah, diharap suamiku ada di saat melahirkan
Tapi kalau tak dapat, isterimu redha :((((((( (dalam hati menangis)
















Monday, September 15, 2014

RINDU

Dah lama tak berkesempatan nak mencoret di sini

R.I.N.D.U




Monday, June 9, 2014

Bekerja dengan Bakal Pengantin


Di kala ini, saya sedang melalui dua fasa hidup yang baru...Hidup sebagai seorang isteri yang mana belajar memenuhi keperluan suami...Dan juga hidup sebagai seorang wedding planner/ designer...

" Banyak yang perlu dirancang "

Bekerja dengan bakal pengantin ni memang banyak seronoknya...Hari-hari saya dipenuhi dengan berjumpa dengan orang yang cantik-cantik dan hensem-hensem...Opps ^___^

Pada saya, semua orang yang nak kawen ni, muka dorang sume berseri-seri...Lemah lembut dan baik

Hidup saya sekarang dah bertukar 360 darjah...Sangat penat sebenarnya...Siang bekerja di office...Malam menguruskan business....Walaupun business ni kecil, tapi ia menuntut ruang masa yang besar...Perlu sabar

Tapi dalam penat-penat tu, saya S U K A

sebabnya kita buat apa yang kita suka, buat sesuatu yang merupakan hobi kita...Jadinya Alhamdulillah...Thanks untuk husband jugak yang banyak membantu



*_____*







Wednesday, May 21, 2014

KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


18 MEI 2014 (AHAD)

Untuk entry kali ni, nak promote barang pelamin yang aavailable untuk disewa di Wawa Syaida Bridal Boutique ....Bagi B2B Utara yang sedang mencari barang pelamin untuk disewa, atau berminat nak DIY Pelamin. Wawa Syaida Bridal Boutique menawarkan kerusi pelamin untuk disewa. Terdapat 3 jenis kerusi pelamin untuk dipilih. Harga sewa adalah RM80 - RM100.

Bagi yang berminat, boleh terus ke butik Wawa Syaida Bridal Boutique

JEMPUT LIKE YE!!! ^___^

HP (Whatsapp / SMS) : 017 4119196


 KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA


KERUSI PELAMIN UNTUK DISEWA