Thursday, February 25, 2016

the BURGER FACTORY Cyberjaya


6 February 2016 (Sabtu)
5.00 petang
The Burger Factory, Cyberjaya



Dah lama sebenarnya teringin nak makan kat sini. Memang sebelum bermastautin kat Putrajaya ni pun memang dah ada hati nak merasa makanan kat sini. Alkisahnya ada rancangan makan2 kat tv pernah cover restoren ni. So dari situ la bermula nak makan kat sini. Finally, tercapai ^___^




 Restoran ni luas dan lokasi kedai di shoplot. Lot tepi. Masa pergi hari tu tak ramai orang maybe petang and ramai balik kampung cuti Chinese New Year.

Ada dua jenis tempat nak menelan. Macam kat dalam pic ni yang santai. Kerusi ala2 kayu pallet. Cantik!




Boleh jugak duduk kat tempat makan tepi dinding ni. Rasa lebih privacy.

Memandangkan bawak aisyah, saya makan kat kerusi merah ni. Aisyah senang sikit nak main.




Menu makanan kat The Burger Factory ni tak lah hanya tertumpu kat burger je. Ada macam2 lagi yang super duper nampak sedap. Ada set and ala carte.

Sebelum datang plan memang nak makan burger, tapi bila dah tengok menu burger alahai bermacam2 jenis sampai tak tau nak makan yang mana. Saya and suami pun order la chicken chop. Sekali waiter datang hantar makan, ohoi ada nasik sekali. Hihi. Memang perut melayu kan. Tak lepas nasiknya +___+  Masa order tu seriously tak perasan ada nasik.




1 lagi attraction kat sini. Bila duduk sila la angkat kepala. Lampu candelier dia menggunakan botol. Cantik amat. 2 3 kali tengok. Tapi kalau nk letak kat rumah takut jatuh atas kepala pulak botol2 tu hihi.




Aisyah dan abah dah kenyang. Rate kesedapan makanan boleh lah. So so aje. Kenyang!






Wednesday, December 30, 2015

Hari-Hari Rasa Nak Ber Blog

Tuan Tanah memang suka letak pic besaq2 ;)
Thanks instabeauty meng glowingkan muka saya dengan adik :)


30 DISEMBER 2015 (RABU)
12.55 TENGAHARI

Assalamualaikum 
Bila ada masa lapang, rasa nak ber blog sangat. Rasa nak aktif macam dulu. Best kan.

Alhamdulillah. Sekarang ni rasa hati agak tenang. Syukur sangat. Balik rumah boleh mengadap anak dan suami dengan tenang. Dah tak serabut macam time mengandung dulu. Sebab dulu Allah dah hadiahkan ujian dalam hidup dengan bebanan tugas/kerja yang kadang-kadang rasa tak tertanggung. Nasib baik husband faham dan jenis melayan je bini dia nak membebel itu ini pasal keja. 


Tapi bila berada dalam situasi tu, selalu pegang ayat ni;
“Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”
(Surah al-Insyirah: 5-6).


Tak best kan story cerita-cerita yang tak best. Sebenarnya, wawa berangan-rangan nak share pengalaman bersalin ceaser tu. Sebab part wawa lalui after bersalin tak smooth macam orang lain. Time tu jenuh jugak meng google nak cari apa yang wawa lalui tu. Langsung tak jumpa. InsyaAllah nanti wawa share sebab maybe boleh membantu kawan-kawan lain yang senasib.

Skang ni sakit semua dah hilang, dah tak rasa sakit-sakit bersalin tu. Melayan anak membesar je. Dan dah ada hati nak mengandung lagi oppsss.... (^_^)


Pastu, banyak betol la pic-pic kenangan/ makanan/ bercuti yang save. Sebabnya nak share kat blog. Tapi tak ter share-share pun lagi. InsyaAllah. Akan cari jugak masa nak ber blog. Rasa macam sayang sangat kenangan-kenangan tu kalau habis macam tu je. Rindu semua :)



Dengan kakak-kakak dan adik bongsu
Parent datang melawat saya kat Putrajaya



My cayang. Nur Amalin Aisyah. 
Suka dia sepupu sepapat ramai melayan dia. Selalu bertiga dengan ibu abah je :)










Monday, October 12, 2015

Permata Hati Ibu Ayah ::: Nur Amalin Aisyah binti Azahar



12 OKTOBER 2015
ISNIN
9.03  PAGI

Alhamdulillah...Dah lama tak bersiaran...Lama sangat rasa macam dah makan tahun *___* Lepas kawen tu terus tak aktif...Dalam sepanjang tak bersiaran ni, macam-macam situasi dan macam-macam sangat lah dah lalui *___*

Dan yang terbaru, sekarang ni wawa stay di Putrajaya...Pindah mengikut suami lah gayanya :)

Dan jugak, sekarang ni wawa dah jadi emak-emak...Dah ada anak sorang pun...
Namanya Nur Amalin Aisyah binti Azahar



Ada banyak nak cerita ni...InsyaAllah kalau ada kelapangan kita story mory k...
Assalamualaikum +____+