Friday, April 18, 2014

BAKAT oh BAKAT



 18 APRIL 2014 (JUMAAT)


Bila lah nak ada peluang ber entry banyak-banyak macam dolu-dolu....Kalau dulu urus diri sendiri je...Nak terbongkang macam mana pun ikut suka la kan....Skang ni dah jadi dua orang....Pastu nanti-nanti kalau diizinkan Allah akan jadi ketiga keempat kelima dan banyak lagi ^___6 Amin

Kalau diikutkan plan esok, husband cakap esok pagi-pagi pas subuh dah nak bertolak balik umah mertua di Kg. Kubang Gajah, Arau. Tup tup husband call pagi ni, dia cakap mau ka tak mau ka kena attend jugak BAKAT esok pagi. Hah macam mana tu. Bila pulak nak balik umah mertua.

Last month dah attend dah sekali BAKAT TUDM. Tu pun lepas nama dah naik kali ketiga warning untuk attend BAKAT huhu. Selalunya program depa ni hari kerja. So susah sikit nak join melainkan ada surat jemputan black and white, InsyaAllah saya attend. Ingatkan lambat lagi lah pulak next program. Nih sekali aktiviti tu esok. Alahai, saya ni bukan rajin sangat nak berpersatuan. Kalau boleh memang nak excuse. Mula-mula tu cakap kat husband boleh tak kalau tak mau join kali ni. Husband cakap kalau tak mau pi, kena prepare SURAT TUNJUK SEBAB beserta SURAT SOKONGAN. Aduhai, nasib badan la kan. 

Malasnya lah nak pi. Nak kena gi cari baju kurung biru lagi. 1st time attend ari tu, suka-suka hati belasah pakai baju kurung pink dengan tudung pink ^___^...Isteri-isteri tentera yang lain mesti dah lali kan dengan BAKAT-BAKAT ni...Kita yang baru ni yang rasa tak biasa lagi....Kalau boleh buat lah hari lain, hari cuti nak berehat-rehat sob sob sob +____+

 hari sabtu, hari untuk kita bergolek macam ni ha



ok lah...pergi lah esok...
Saya Yang Menurut Perintah :(





Tuesday, April 8, 2014

Rutin Hidup Baru


7 APRIL 2014 (ISNIN)
5.11 PM

Rindunya kat blog dan rindu nak  blogwalking....
InsyaAllah bila semua dah back to normal....Saya akan kembali ber blog macam dolu-dolu ^____^

Terima kasih kat kawan-kawan blogger yang komen walaupun saya tak sempat terjah kembali....InsyaAllah akan menjengah semula tak lama lagi...Promise :(

Tak lama lagi, saya akan memulakan hidup bersama-sama dengan Mr. A....Sebab skang ni still weekend husband and wife....Agak excited dan banyak benda perlu di plan sekarang ni....Jadinya, kelapangan tu dah tak ada macam dulu....Rasa berdebar-debar pun ada untuk mula hidup bersama....Sekarang ni tengah gigih attend kelas masak....Nanti saya share saya dah pandai masak apa hihi....Ada banyak benda nak cerita sebenarnya...Dalam hp ada macam-macam pic...macam-macam peristiwa...Tapi belum sempat nak share

Entry Resepsi dan Bertandang pun belum siap....Rasa nak combine je entry tu...Ni kita buat nanti-nanti k ^___^


IKLAN
1 lagi...Tak lupa juga untuk B2B Utara or mak / kakak/ adik / abang B2B Utara...Bagi yang nak menjimatkan budget dengan sewa barang pelamin...atau nak saya buatkan mini pelamin or pelamin untuk Bertunang atau Nikah dengan harga yang di bawah kemampuan....whatsapp or inbox saya k....ada special price....offer ini hanya limit untuk 3 orang sahaja.....dan dengan syarat not fussy customer k ^___^


Bagi yang request saya buat entry item pelamin,
jemput jengah ke 
http://wawasyaidabridal.blogspot.com/




 TQ ^___^



Thursday, April 3, 2014

BARANG PELAMIN UNTUK DISEWA B2B UTARA

Assalamualaikum

Untuk B2B Utara dan B2B di luar sana... Entry ini adalah khusus untuk anda yang ingin menjimatkan wang...Saya tahu saya jugak merupakan ex B2B yang masih baru lagi ^____^... Kewangan memainkan peranan penting dalam usaha merealisasikan majlis perkahwinan kita seperti yang diidamkan.

Di sini, saya ada membuat servis sewaan yang mudah untuk membolehkan semua B2B Utara mendapatkan servis ini dengan cepat dan murah.

Sewaan barang adalah dalam tempoh 6-7 hari.
Maksudnya: 
Majlis: 16 Mac 2014 (Ahad)
Barang sewaan akan dihantar pada 8 Mac 2014 (Sabtu)

Bagi yang dapat self-pickup
Mc'd Seberang Jaya
Mc'd Bandar Perda




Di bawah, merupakan barang yang boleh disewa.

Jika berminat, boleh whatsapp atau SMS atau email
Wawa Syaida 017 4119196
Email: syai_da@yahoo.com

 UNTUK DISEWA
 
Item Pelamin Utama
Kerusi
6 Pasu Bunga
6 Flower Stand Putih (Kayu / Kaca)
2 Flower Stand (Kaca)
2 Lampu Chandelier Stand
Kain Backdrop Beserta Backdrop Stand
6 biji Bantal Hiasan
Platform
Carpet Platform


Item Pelamin Tambahan
14 Bantal Hiasan
 2 Lampu Aladdin
2 Payung Lace
4 Sportlight
Karpet Bulu Kambing
Karpet Gebu (Yellow Cream Color)
Karpet Lantai Penuh (Putih)

Bantal hiasan 
2 Pink
4 Cream
4 Putih
2 Kuning Susu
2 Purple Pink 


Item Pelamin Akad Nikah
Bantal Ottoman/ Bantal Nikah
Meja Akad
 Bantal Nikah / Bantal Ottoman

Aksesori Photobooth
Props stick
Flower Ball
Karpet Gebu
Kerusi Comel
Hiasan Bersesuaian
Kain Backdrop Beserta Backdop Stand

CLICK HERE UNTUK MELIHAT 
Jika berminat, boleh whatsapp atau SMS atau email
Wawa Syaida 017 4119196
Email: syai_da@yahoo.com

Thursday, March 27, 2014

Gambar Akad Nikah lagi


27 MARCH 2014 (KHAMIS)

Sory lah dah 1st pic dah tunjuk kaki ^_6 
Tak habis-habis lagi entry akad nikah :)
Tapi tak tau nak tulis apa dalam entry ni
Layan gambar aje lah ye
 






 Susah sungguh nak tengok Mr. A senyum ^___^








 Time ni dah penat posing....Mr. A pun dah bukak songkok
OP suruh posing sikit-sikit lagi


 Tak tau lah gaya apa ni haha



Ehem ehem ^_____^




Tuesday, March 25, 2014

SALAM TAKZIAH BUAT KELUARGA DAN PENUMPANG MH370

 25 MARCH 2014 (SELASA)


Semenjak dua menjak ni rasa dah tak bersemangat nak post entry...Saya ni kalau susah hati, memang tak dapat ber blog...Tak tau susah hati sebab apa...Bila difikir-fikir maybe sebab MH370....MH370 yang membawa dengan jelas nama MALAYSIA di luar pesawat tersebut...

Walaupun tak ada family tang terlibat, tapi memang rasa susah hati....Maybe lumrah hidup sensitif kita sebagai seorang manusia, sebagai seorang Islam, sebagai seorang rakyat Malaysia...

Semalam tido awal...Lepas Isyak terus tido....Bila jaga tengah-tengah malam lebih kurang dalam kol 3.30 pagi....Hujan lebat sangat time tu....Husband cakap MH370 dah jumpa....Saya tanya la jumpa kat mana....Husband cakap PM dah announce...

Bila dah tau macam tu, terus rasa sedih....Terbawak-bawak :(....Kita sebagai manusia dan umat Islam, saya faham kena terima takdir ini dengan redha dan salah satunya beriman dengan Qada' dan Qadar...Tapi jauh di sudut hati, saya sangat-sangat ingin tahu apakah yang sebenar-benarnya terjadi....Adakah benar-benar terhempas kerana bencana? atau apa? Bagaimana pilot, krew, penumpang menghadapi semua ni? Macam-macam yang menjadi tanda tanya dalam fikiran?

Ya Allah...Hanya Engkau dan penumpang-penumpang di dalam itu sahaja yang mengetahui apakah sebenarnya yang berlaku....Al-fatihah..

Peringatan oleh Allah kepada umatnya supaya muhasabah dan menginsafi diri :(