My Baby :)

Lilypie Pregnancy tickers

Wednesday, February 13, 2013

Semangat Kenegerian :)


Dilahirkan sebagai manusia yang diberi peluang oleh Allah untuk merasa selim dan chubby adalah satu pengalaman yang amatlah berharga...Dilatih untuk redha dan bersyukur dengan apa yang dimiliki...Di samping berusaha untuk memperbaiki apa yang patut...Kalau tidak diberi peluang merasa chubby...Mesti saya tidak tahu alangkah susahnya untuk mencari baju yang sesuai dengan badan...Sebab time selim dulu, rembat je la baju apa pun mesti muat...Tak kisah lah beli kat kedai mana pun dan brand apa pun....Bila dah chubby, baru lah tau apa perasaan member-member yang chubby dulu selalu jeles bila tengok kita pakai baju yang comel-comel....Rupa-rupanya diorang boleh tengok je walaupun mampu beli...Sebabnya kalau diorang beli pun tak muat nak dipakai...Terima kasih kepadaNya kerana diberikan peluang menjadi chubby... :) Tapi bila dah chubby, jangan lah biar terus extra chubby...Kena la motivate diri untuk kembali ke bentuk asal...okes bentuk asal!

Kaki pulak...Sebelum ni kalau nak beli kasut...Terus pergi kedai...Tengok kiri tengok kanan... Okes! berkenan....Terus mintak SAIZ 6...Tak pernah tau masalah yang dihadapi oleh orang yang mempunyai kaki bersaiz besar...Pastu baru-baru ni saya teman my fren shopping kasut....Saya yang tak tau ape2 ni...Suggest la kasut tu kasut ni dan macam-macam kasut la....Mak aiii punya la susah nak beli kasut my fren ni...Semua yang saya berkenan dan dia berkenan, semuanya tak boleh beli...Sebab saiz kasut my fren ni limited dan ada kasut yang tak provide saiz tu....Baru lah saya tau...Tak pernah terfikir sebelum ni...Bersyukur dengan kurniaannya



uhhh comel kan! bersyukur lah korang dengan kaki yang flexible dengan apa jenis kasut pun!


Dah beli sepasang saiz 6...Pakai heel ni la yang i tergolek jatuh pajero depan PSDC.....tumit halus ni sensitip betol sangkut kat tangga pintu pajero....gedebuk macam nangka wangi hiuuu!!! cuba ada prince charming mai tolong sambut okes jugak....ni guard tu tengok je buat muka stresss!!!uhhhh sabar2....nasib baik tak da orang time tu...malu uuuuu walaupun muka ni dah lali dah dengan menda-menda yang memalukan diri sendiri ni heee ;)


GO! GO! ATKINS


My fren yang awet muda ni....'Linda'...Orang yang pertama saya kenal  masa lapor diri di Putrajaya dulu....1st jumpa dulu ingat dia anak dara okeh!


Kami dapat posting di jabatan yang sama dan kedua-duanya dari Penang....Maybe itu yang merapatkan kami sebab semangat kenegerian hihihi....Pastu bertolak untuk kursus Pengenalan dan Induksi pun bersama-sama...Kursus Pengenalan 'IKWAS' - naik bas sekali + bilik lain-lain....Masa Induksi 'INTURA' - naik kereta sekali + bilik pun sekali...

Time lapor diri dulu...dia datang jumpa saya dan pegang sorang budak...Saya tanya la 'ni adik ke'...Dia kata 'tak la, ni my 2nd son'...wow! memang tak sangka tau...Sebelum ni Linda ni free hair...Memang awet muda giler lah time tu...Skang ni dia dah ada 3 hero....Hot mummy kan :) Macam mana nak lawan Linda ni, i sorang pun belum ada baby...Dapat kembar 3 ok kot hihihi



Pas dah penat mencari kasut ofis si linda ni....Penat oh penat! terus cari Mac'D....ngap apa yang patut sedapnya twister fries tu weiyuuuuu




Post a Comment

Abg Kiosk...Pasta Carbonara 1!!!!!